ΚΟΣΜΟΣ

Πεζογέφυρα κατέρρευσε σε αυτοκινητόδρομο στο Μαϊάμι (upd)

Εικόνα του άρθρου Πεζογέφυρα κατέρρευσε σε αυτοκινητόδρομο στο Μαϊάμι (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2018, 23:25
ΚΟΣΜΟΣ

Πεζογέφυρα που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο κατέρρευσε σήμερα στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ της Φλόριντας, σε έναν αυτοκινητόδρομο με έξι λωρίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν στα συντρίμμια πολλά οχήματα που περνούσαν από κάτω.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας. Εννέα ακόμη άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, τόνισε ο Ντέιβ Ντάουνι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.



Το κανάλι CBS Miami πρόβαλε εικόνες στις οποίες διακρίνονται πυροσβέστες να σκαρφαλώνουν στα συντρίμμια ενώ την ίδια ώρα νοσηλευτές δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες στον δρόμο. Ένας μεγάλος γερανός και πολλά ασθενοφόρο βρίσκονταν στην περιοχή για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες των οχημάτων και να απομακρύνουν τους τραυματίες.

Ένα άλλο τοπικό κανάλι, το NBC 6 South Florida, έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς, επικαλούμενο την Τροχαία Αυτοκινητόδρομων της Φλόριντας.

Η αστυνομία του Μαϊάμι έχει καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.



Η πεζογέφυρα συνδέει τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ. Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους. Δεν είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό. Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου αυτήν την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους, από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back