Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πετρέλαιο τώρα ή τον Οκτώβριο;

Εικόνα του άρθρου Πετρέλαιο τώρα ή τον Οκτώβριο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2023, 12:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια από τις πιο ακριβές σεζόν σε πετρέλαιο θέρμανσης ήταν αυτή που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες (και) για την περιοχή των Ιωαννίνων.

Το κόστος του καυσίμου θέρμανσης εκτίναξε τους προϋπολογισμούς και, όχι για μεγάλο διάστημα ευτυχώς, ελέω ήπιου χειμώνα, νοικοκυριά έφτασαν να πληρώνουν σχεδόν δεύτερο νοίκι για τη θέρμανση του σπιτιού.

Το επίδομα μάλιστα φέτος ήταν αυξημένο. Βέβαια, τα Γιάννενα δεν λογίζονται (και πάλι) στις πιο κρύες περιοχές της χώρας και οι υπολογισμοί για τους-τις δικαιούχους επιδομάτων γίνονται με μικρότερους συντελεστές.

Οι τελευταίες, κρύες μέρες του Μαρτίου, με φρέσκα χιόνια στα βουνά γύρω από την πόλη, έχουν «υπενθυμίσει» το θέμα του πετρελαίου: να γεμίσουν οι καυστήρες από τώρα, με τις σημερινές τιμές ή να αναμένεται ο Οκτώβριος, μήπως και πέσει το κόστος;

Καταρχάς, το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος, ακόμα και με την επιδότηση, ήταν το ακριβότερο των τελευταίων ετών, φτάνοντας έως και 25% παραπάνω από το 2021.

Χτες, 29 Μαρτίου, πωλούνταν αντί 1,145 ευρώ το λίτρο (μέση τιμή), αρκετά πεσμένο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης ακολούθησε το τελευταίο δίμηνο αντίθετη πορεία από την αμόλυβδη, που η μέση τιμή της στα Γιάννενα έφτασε κοντά στο 1,9 ευρώ το λίτρο χτες, 29/3.

Μια ακόμα παράμετρος που θα πρέπει να εξεταστεί, είναι ότι του χρόνου δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύσουν τα ίδια με φέτος, για το επίδομα θέρμανσης (ύψος, τρόπος υπολογισμού κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back