ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πετρέλαιο κάνει άλμα 3%

Εικόνα του άρθρου Το πετρέλαιο κάνει άλμα 3%
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2024, 09:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άλμα άνω του 3% την Παρασκευή μετά το στρατιωτικό πλήγμα που πραγματοποίησε το Ισραήλ στο Ιράν, προκαλώντας φόβους για επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς πετρελαίου περιόρισαν τα κέρδη τους, αφού αρχικά σημείωσαν άλμα άνω του 3% στην είδηση των εκρήξεων στο Ιράν. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent διαπραγματευόταν 1,73% υψηλότερα στα 88,62 δολάρια το βαρέλι, αφού ξεπέρασε νωρίτερα τα 90 δολάρια, ενώ ο αμερικανικός West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 1,75% στα 84,1 δολάρια το βαρέλι.

Αύξηση σημείωσαν και τα περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου. Η τιμή του χρυσού spot εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό στα 2.411,09 ανά ουγγιά, ενώ το γεν ενισχύθηκε κατά 0,45% στα 153,93 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Όσον αφορά την παγκόσμια προσφορά αργού πετρελαίου, η Βενεζουέλα έχασε μια βασική άδεια των ΗΠΑ που επιτρέπει στο μέλος του ΟΠΕΚ να εξάγει πετρέλαιο σε αγορές παγκοσμίως. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης κυρώσεις κατά του Ιράν, ενός άλλου μέλους του ΟΠΕΚ, με στόχο το μη επανδρωμένο αεροσκάφος του μετά την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους της χώρας στο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι κυρώσεις στο Ιράν, ωστόσο, εξαιρούν την πετρελαϊκή του βιομηχανία.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back