ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πετράκης: «Σημαντικότερη η έμπνευση από το σύστημα»

Εικόνα του άρθρου Πετράκης: «Σημαντικότερη η έμπνευση από το σύστημα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2018, 12:20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γιάννης Πετράκης ήταν φανερά ικανοποιημένος μετά το ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη:

«Ήταν μια πάρα πάρα πολύ σπουδαία νίκη για μας και δύσκολη. Παίζαμε με μια ομάδα που προερχόταν από αρνητικά αποτελέσματα, έπαιζε σπίτι της και ήθελε το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι έχει ποιότητα ο Απόλλωνας και θα βρει τον δρόμο του» είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΣ, αναγνωρίζοντας ότι η ομάδα του άργησε κάπως να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Σχετικά με το σύστημα που επέλεξε, το 3-5-2, ο προπονητής τόνισε ότι ναι μεν παίζει κάποιο ρόλο, όχι όμως τον πιο σημαντικό: « Τα πιο σημαντικά είναι η ενέργεια, η έμπνευση, το καλό ‘διάβασμα’ του παιχνιδιού’ και η συνέπεια σε αυτό που επιλέγουμε να υπηρετήσουμε. Η ομάδα μας μπορεί να αλλάζει πολλούς σχηματισμούς».

Για το πόσο σημαντική είναι η νίκη ψυχολογικά: «Πολύ σημαντική γιατί στα 5 από τα 6 πρώτα ματς παίζουμε στην Αθήνα και με μεγάλους αντιπάλους. Αυτό δυσκολεύει την προσπάθειά μας και η νίκη αποκτά μεγάλη αξία στο σημείο που ήρθε».

Τέλος, για τον κορυφαίο του παιχνιδιού Ζαν Μπατίστ Λεό, είπε: «Δεν είχε παίξει ούτε στα φιλικά και δεν μπορούσα να έχω εικόνα απ’ όσα βλέπω μόνο στην προπόνηση. Για να πάρω την απόφαση όμως και να τον εμπιστευτώ, σημαίνει ότι μου καταθέτει πράγματα στην προπόνηση και τα κατέθεσε και σήμερα, ήταν πολύ καλός».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back