ΕΛΛΑΔΑ

Πέταξαν χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία

Εικόνα του άρθρου Πέταξαν χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2016, 10:58
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ μετά την πρωινή επίθεση αγνώστων με χειροβομβίδα, στη Γαλλική Πρεσβεία, περίπου στις πέντε παρά τέταρτο, ακριβώς απέναντι από τη Βουλή.

Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη με αποτέλεσμα από τα θραύσματα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ο ειδικός φρουρός που βρισκόταν στο κουβούκλιο, στην είσοδο της Πρεσβείας. Οι άγνωστοι μετά τη επίθεση εξαφανίστηκαν κατευθυνόμενοι προς τα Εξάρχεια, όπου διεξάγονται εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Οι αρχές εντόπισαν εγκαταλελειμμένη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Θεμιστοκλέους, η οποία εξετάζεται εάν ανήκει στους δράστες.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται  από τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Οι Αρχές αναζητούν επίσης στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες σε κτίρια και σημεία της περιοχής αλλά  και από μαρτυρίες των αστυνομικών-σκοπών που βρίσκονταν στην απέναντι είσοδο της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επίθεση έγινε από δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μια μαύρη μοτοσικλέτα. Από την ισχυρή έκρηξη, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ο ειδικός φρουρός, ο οποίος βρισκόταν στο κουβούκλιο, στην είσοδο της Πρεσβείας και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι δράστες μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν κατευθυνόμενοι -μέσω της οδού Πανεπιστημίου- προς τα Εξάρχεια, όπου διεξάγονται εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Οι Αρχές εξετάζουν στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας, που είναι τοποθετημένες σε κτίρια και σημεία της περιοχής, αλλά και από μαρτυρίες των αστυνομικών-σκοπών, που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής και του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς πιστεύουν ότι, θα έχει καταγραφεί η διαδρομή την οποία ακολούθησαν οι δράστες.

Της επίθεσης δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3