Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Έριξαν χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Εικόνα του άρθρου Έριξαν χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2019, 12:00
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση που σημειώθηκε, τα ξημερώματα, με χειροβομβίδα που πέταξαν άγνωστοι δράστες στον προαύλιο χώρο του ρωσικού προξενείου, στην οδό Τζαβέλα, στο Χαλάνδρι και η οποία εξερράγη, κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ παράλληλα εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. 

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά και εάν έχει σχέση με την επίθεση αυτή μια μηχανή που βρέθηκε, λίγο αργότερα, καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.

Η σημερινή επίθεση αυτή έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 εναντίον της γαλλικής πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Τότε, δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στην σκοπιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση "Επαναστατικής Αυτοάμυνας".

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back