Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Περιορίστε την άσκοπη κατανάλωση»

Εικόνα του άρθρου «Περιορίστε την άσκοπη κατανάλωση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2020, 16:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα της λειψυδρίας στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων ακούγεται… παράταιρο, ωστόσο υπάρχει, κυρίως λόγω των ελλιπών και παλιών υποδομών, της άναρχης αστικής ανάπτυξης και της «πολυδιοίκησης» στη διαχείριση των υδάτων.

Ο Δήμος Ζίτσας γίνεται ο δεύτερος φορέας που μετά τη ΔΕΥΑΙ ζητάει να μειωθεί η «αλόγιστη χρήση νερού» τις τελευταίες μέρες.

Με ανακοίνωσή του, το τμήμα ύδρευσης και αποχέτευσης σημειώνει ότι υπάρχει έλλειψη νερού ειδικά απόγευμα και βράδι και ότι η στάθμη των γεωτρήσεων είναι πεσμένη λόγω της φετινής χειμωνιάτικης ανομβρίας.

« Επειδή ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι έντονος και δεδομένου ότι θέλουμε να ανταποκριθούμε στην ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών μας, θα πρέπει όλοι να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού και να το χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση αποκλειστικά και μόνο» αναφέρει το τμήμα ύδρευσης-αποχέτευσης και σημειώνει ότι ο Δήμος «κατανοώντας τις ανάγκες των δημοτών για την εκμετάλλευση μικρών καλλιεργειών», προτρέπει για πότισμα κήπων ή άλλων καλλιεργειών από το δίκτυο ύδρευσης , στο πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων με λάστιχο κλπ. κατά τις νυχτερινές ώρες και από τις 23:00. Ο Δήμος έχει δεχθεί κριτική ωστόσο για το θέμα της άρδευσης (ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ είναι και δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής).

«Σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης του Δήμου το νερό προορίζεται πρωτίστως για ύδρευση και ως εκ τούτου η άσκοπη σπατάλη του θα επιφέρει κυρώσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον παραπάνω κανονισμό» τονίζει επίσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back