Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 21-05-2021, 15:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιορισμοί στην κυκλοφορία στα δάση ισχύουν, με απόφαση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται προληπτικά η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και την παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, από τη δύση του ηλίου μέχρι 6ης πρωινής στους παρακάτω δασικούς, αγροτικούς δρόμους και περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων:

Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού.

 

Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.

Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Κοινοτήτων Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.

Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.

Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Κοινότητας Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.

Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο της Κοινότητας Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια της Κοινότητας Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.

Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου  Β. Τζουμέρκων.

Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.

Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.

     Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας.

Στις οδούς και περιοχές.                     

Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη  προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.

Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου.

Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου.

Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους της Κοινότητας  Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.

Ε΄ Περιοχή Δήμου Ζίτσας

Κοινότητα Ελεούσας

Στον αγροτικό δρόμο όπισθεν της εκκλησίας Προφήτη Ηλία.

Κοινότητα Ροδοτοπίου

Στο οδικό δίκτυο εντός του περιφραγμένου δασυλλίου στο λόφο ΓΟΡΙΤΣΑΣ

Στο οδικό δίκτυο από ΒΙΠΕ ΤΟΛ (παλαιά άσφαλτος) έως περιοχή ΓΚΡΕΜΙΔΑ.

Στο οδικό δίκτυο από οικία ΛΟΥΜΗ ΙΩΑΝΝΗ έως κεραίες κινητής τηλεφωνίας

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa