Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιμένοντας τον υπουργό

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας τον υπουργό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2018, 17:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκίνησε το κύριο σώμα της 88ης συνόδου των πρυτάνεων στο ξενοδοχείο Du Lac, με τη συμμετοχή των πρυτάνεων και των προέδρων διοικουσών επιτροπών πανεπιστημίων της χώρας. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται στα Γιάννενα και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος αύριο θα παραβρεθεί στις συνεδριάσεις δύο σωμάτων που έχουν αντίθετες θέσεις, σε αρκετά σημεία, για τη συνένωσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου.

Μιλώντας για τις προτάσεις της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης δήλωσε αισιόδοξος, γενικά. Είπε ότι οι προτάσεις του πανεπιστημίου είναι ρεαλιστικές, αναδεικνύουν πραγματικά προβλήματα και είναι ομόφωνες. Μετέφερε επίσης τις πρώτες τοποθετήσεις από εκπροσώπους πανεπιστημίων, που έχουν να κάνουν κυρίως με τα ζητήματα ακαδημαϊκότητας και προσωπικού. Παρότι ο κ. Καψάλης είπε ότι «δεν βάζει κόκκινες γραμμές», το θέμα της «κατάταξης» των διδασκόντων του ΤΕΙ στο πανεπιστήμιο, με ή χωρίς εκλεκτορικά σώματα, αναμένεται να αναδειχθεί σε κορυφαίο, καθώς το ΤΕΙ διαφωνεί κάθετα.

Ο κ. Γαβρόγλου ωστόσο έρχεται με κάποια «δώρα εξευμενισμού», καθώς στην αντίστοιχη σύνοδο των ΤΕΙ, ανακοίνωσε έκτακτη επιχορήγηση των ΤΕΙ με ποσό ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back