ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιμένοντας τον καύσωνα και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας τον καύσωνα και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2023, 15:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και φορείς, υπηρεσίες και κυρίως, όλοι-ες μας, περιμένουμε τον «Κλέωνα» που προμηνύεται καυτός (#διπλης).

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), και το σύστημα κατηγοριοποίησης των ημερών με υψηλές θερμοκρασίες, στην περιοχή των Ιωαννίνων αναμένεται «επίπεδο επικινδυνότητας 1» την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Αντίστοιχα, το σύστημα προβλέπει την Πέμπτη 13/07 αναμένουμε επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) στην Αθήνα, 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα και 1 (πολύ υψηλές θερμοκρασίες) στην Πάτρα. Την Παρασκευή 14/07 επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στην Πάτρα και 1 (πολύ υψηλές θερμοκρασίες) στα Ιωάννινα.

Επιπροσθέτως, προειδοποιεί για σημαντική αύξηση της ευφλεκτότητας των νεκρών δασικών καυσίμων αναμένεται στη χώρα τις επόμενες ημέρες εξαιτίας της σταδιακής επικράτησης πολύ θερμών και ξηρών συνθηκών.

Εδώ μπορείτε να δείτε το σύστημα πρόβλεψης ακραίων θερμοκρασιών:


Στα Γιάννενα, ο Δήμος Ιωαννιτών θα έχει ανοιχτή την κλιματιζόμενη αίθουσα του δημαρχείου, καθώς και τις αίθουσες των ΚΑΠΗ.

Θυμηθείτε να μεριμνήσετε και για τους τετράποδους γείτονες, με ένα μπολ νερό σε σκιερό σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου, απαγορεύεται η παραμονή σε δάση και εθνικούς δρυμούς, το βράδυ.

Αν χρειαστείτε rapid test στα Γιάννενα, ενημερωθείτε για τις αλλαγές στα ωράρια.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων ζητάει επίσης μέτρα, ενόψει καύσωνα.

Όλη η πρόβλεψη του καιρού, υπάρχει στο εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back