ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ιωαννιτών : Εν αναμονή καύσωνα

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών : Εν αναμονή καύσωνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2023, 15:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννίνων, από αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου ανοίγει την κλιματιζόμενη ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου για τους πολίτες, μέχρι τις 18.00, ως αντιμέτρο για τον καύσωνα που αναμένεται.

Επίσης στη διάθεση όλων των πολιτών θα είναι από τις 8.00 ως τις 14.00, οι κλιματιζόμενοι χώροι στο 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο ΚΑΠΗ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης.

 Ακόμα: Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Επίσης να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Τέλος σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για τα αδέσποτα, υπενθυμίζει να τοποθετείται ένα δοχείο με νερό για δροσίζονται και να αποφύγουν τη θερμοπληξία, καθώς και, όταν είναι σε σκιερά μέρη, να μην ενοχλούνται. Το προσωπικό του αρμόδιου γραφείου της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με φιλόζωους έχουν τοποθετήσει αρκετά μπολ με νερό σε πολλά σημεία της πόλης και υπενθυμίζει στους κατόχους σκύλων ότι ο περίπατος πρέπει να γίνεται νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα και δεν πρέπει να αφήνουμε τα ζωάκια μας στο αυτοκίνητο ή δεμένα γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ζωή τους .

Η σχετική νομοθεσία επιτρέπει την παροχή νερού και τροφής στα αδέσποτα ζώα υπό την προϋπόθεση να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας .

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back