Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιμένει επίσημα το Γιαννιώτικο Σαλόνι

Εικόνα του άρθρου Περιμένει επίσημα το Γιαννιώτικο Σαλόνι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2017, 23:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η έκταση των 200 στρεμμάτων του πάρκου Πυρσινέλλα ετοιμάζεται να περάσει στα χέρια του Δήμου με νομοθετική ρύθμιση –με άρθρο στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Με τον τρόπο αυτόν, λύνεται μια εκκρεμοδικία ετών μεταξύ Δήμου και Δημοσίου για την κυριότητα της έκτασης και το Γιαννιώτικο Σαλόνι επιστρέφει στην πόλη. Αν και το  νέο περί της τροπολογίας μαθεύτηκε από την περασμένη Πέμπτη, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων αποφεύγει μέχρι στιγμής να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, παραπέμποντας στο επίσημο του πράγματος, δηλαδή στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ωστόσο, δεν αποτελεί μυστικό η δυσαρέσκεια της δημοτικής αρχής για τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε η επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος για την πόλη. Την ανακοίνωση έκαναν οι τέσσερις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «όταν οι ενέργειες είναι συντονισμένες και υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση, έχουμε έμπρακτα αποτελέσματα», χωρίς να γίνει ομως καμία αναφορά στις ενέργειες του δήμου Ιωαννιτών. Αναμφίβολα, η πολιτική βούληση ήταν απαραίτητη. Αυτή εξάλλου επιζητούσε επί πολλούς μήνες και ο δήμος Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back