ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε ιδιωτική εταιρία τα καλαθάκια στο Γιαννιώτικο Σαλόνι

Εικόνα του άρθρου Σε ιδιωτική εταιρία τα καλαθάκια στο Γιαννιώτικο Σαλόνι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2021, 02:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια απευθείας ανάθεση στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων.

Την Τρίτη 6 Ιουλίου, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών πρόκειται να αποφασίσει την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία της υπηρεσίας καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων του πάρκου Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι).

Σύμφωνα και με την εισήγηση προς την οικονομική επιτροπή (την οποία γνωστοποιεί ο Σύλλογος), η υπό έγκριση ανάθεση αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων από τα καλαθάκια που υπάρχουν στο πάρκο, κάθε Κυριακή πρωί, για δύο ώρες, με την απασχόληση ενός οδηγού και ενός εργάτη και τη διάθεση ενός μικρού απορριμματοφόρου. Το ετήσιο κόστος για όλες τις Κυριακές ανέρχεται σε 5000 ευρώ (με ΦΠΑ) και θα καλύπτεται από το Κληροδότημα «Βασ. Πυρσινέλλας».

«Αυτή τη φορά ανακαλύφθηκε η ανάγκη ειδικά για το Γιαννιώτικο Σαλόνι να αδειάζονται τα καλαθάκια κάθε Κυριακή πρωί, από έναν οδηγό κι έναν εργάτη. Αυτή η εργασία κατά τη δημοτική αρχή θα διαρκεί δύο ώρες (όση ώρα δηλαδή διαρκεί η ίδια δουλειά για όλο το εμπορικό κέντρο με τα δεκάδες καλάθια και το όχημα του Δήμου να ανεβοκατεβαίνει σε πεζόδρομους και δρόμους), θα στοιχίζει 416,64€ (σ.σ. τον μήνα) και φυσικά θα γίνει με απευθείας ανάθεση» αναφέρει ο Σύλλογος,

Καταγγέλλει επίσης ότι η τιμή αυτή δεν προέρχεται από κάποια μελέτη αλλά από την προσφορά που έδωσε η εταιρία. «Χαρακτηριστικό είναι ότι με την αδιανόητη τιμή που έχει πάρει η ίδια εταιρία την αποκομιδή απορριμμάτων στις 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες (δηλαδή 50€/τόνο) θα πρέπει να μαζεύει από τα καλαθάκια στο Γιαννιώτικο Σαλόνι περισσότερους από 8 τόνους σκουπίδια κάθε μήνα, ποσότητα που ούτε από τους εμπορικούς δρόμους δεν συγκεντρώνεται» προσθέτει.

Με ιδιαίτερο καυστικό τρόπο, ο Σύλλογος κάνει και το εξής σχόλιο για τους της δημοτικής αρχής: «Ανακάλυψαν και νέους κουμπαράδες (σ.σ. κληροδότημα) για να ‘ταΐσουν’ τα επιχειρηματικά συμφέροντα» και ζητά να αποσυρθεί το επίμαχο θέμα από την επερχόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back