ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιφερειάρχης και… δάσκαλος

Εικόνα του άρθρου Περιφερειάρχης και… δάσκαλος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2020, 17:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Η υφυπουργός μάλιστα τον χαρακτήρισε «δάσκαλο για τα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής και της κτηνοτροφίας».

Η κα Αραμπατζή, από τα πιο άγνωστα στελέχη της κυβέρνησης, επισκέφθηκε τα Γιάννενα και αποφάνθηκε ότι τα Γιάννενα και η Ήπειρος είναι «η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας», κάτι που μάλλον δεν συμμερίζονται οι παραγωγοί της Θεσσαλίας ή της Κεντρικής Μακεδονίας για παράδειγμα.

Συζήτησε με τον κ. Καχριμάνη πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως η προστασία των προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και τα μέτρα στήριξης των παραγωγών που πλήγηκαν από την πανδημία.

Η κα Αραμπατζή τόνισε ακόμα ότι «κανένας αγρότης, κανένας κτηνοτρόφος, κανένας μελισσοκόμος, κανένας αλιέας δεν πρόκειται να μείνει χωρίς κρατική στήριξη, εάν επλήγη από τον κορωνοϊό. Είναι γνωστά τα χρήματα που έχουν διατεθεί για την αποκατάσταση του εισοδήματος, τόσο σε επίπεδο εθνικών πόρων, όσο και σε χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε από τα δύο επιχειρησιακά προγράμματα».

Ο δε κ. Καχριμάνης είπε ότι «αυτό το Υπουργείο (Αγρ. Ανάπτυξης) σε αυτή την κυβέρνηση είναι η τελευταία ελπίδα ώστε να αλλάξουμε τα πάντα στον πρωτογενή τομέα και ειδικά στην κτηνοτροφία, που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει τα πρέποντα».

Είπε επίσης ότι η επιτυχία του πρόσφατου νομοσχεδίου «έγκειται σε δύο πράγματα: Πρώτον οι διατάξεις για τα ΠΟΠ προϊόντα ψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα, εκτός από το ΜΕΡΑ25. Αυτό δείχνει  ότι (όλοι)   έβλεπαν το πρόβλημα αλλά δεν το έκαναν ποτέ.  Το δεύτερο, είναι ότι στην περιοχή μας έφτασαν αρκετές εταιρείες που μέχρι χθες δεν ήξεραν ότι έχει γάλα και η Ήπειρος και ψάχνουν για γάλα. Αυτό οφείλεται στο νόμο αυτό. Δεν θα εξετάσουμε τι έγινε στο παρελθόν, αλλά το σήμερα και το αύριο του τόπου».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back