Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιφερειακό Συμβούλιο για τα τυπικά…

Εικόνα του άρθρου Περιφερειακό Συμβούλιο για τα τυπικά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2022, 20:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου έχει επιστρέψει από τον Αύγουστο στις διά ζώσης συνεδριάσεις, χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Με τηλεδιάσκεψη θα γίνει και η επερχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η οποία μετράει πολύ λίγα μέλη. Τον «χορό» των τηλεδιασκέψεων άνοιξε η (ολιγομελής) Οικονομική Επιτροπή, η οποία, όπως έχει γράψει ουκ ολίγες φορές ο «Τύπος Ιωαννίνων», μόνο τύποις γίνεται δημόσια.

Το πιο κρίσιμο ίσως όργανο πια της περιφερειακής αυτοδιοίκησης συνεδριάζει κανονικά σε έναν μικρό χώρο (και όχι στην αίθουσα συνεδριάσεων) του κτιρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, με την είσοδο ΜΜΕ, πόσο μάλλον πολιτών, να είναι αποτρεπτική. Οι τηλεδιασκέψεις δε, δεν γίνονται δημόσια.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, στις 13:00. Στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης «συμμετέχουν» επτά θέματα, τα οποία, με εξαίρεση την επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις καταγγελίες σε εκμετάλλευση στο Γραμμένο (με αφορμή την κακοποίηση του γαϊδουριού), είναι διαδικαστικά και τυπικά.

Είναι πάγια τακτική του Περιφερειακού Συμβουλίου να μη φέρνει σε συζήτηση κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας, τα οποία διαχειρίζεται (προσωπικά) ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη, σε κανένα επίπεδο, το σώμα.

Kαι δεν είναι λίγα τα θέματα τα οποία προκύπτουν (ενεργειακό κόστος, πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.).

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) έρχεται να καταγγείλει την περιφερειακή αρχή για «προφανή κατάχρηση των διατάξεων για τους όρους αποφυγής της μετάδοσης του covid» και κάνει λόγο «για κατάντια» και για συνέχεια της «αντιδημοκρατικής λειτουργίας». «Οι συνεδριάσεις γίνονται μόνο για τα υποχρεωτικά από το νόμο ζητήματα και οι αποφάσεις της πλειοψηφίας ανακοινώνονται με δελτία Τύπου, καταργώντας στην πράξη την έννοια της συνεδρίασης» αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back