ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίμονο το αίτημα για δημόσια προβολή συνεδριάσεων

Εικόνα του άρθρου Επίμονο το αίτημα για δημόσια προβολή συνεδριάσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2024, 22:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις αυτοδιοικητικές παρατάξεις στην Περιφέρεια Ηπείρου με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους, τοποθετούνται θετικά, υπέρ του αιτήματος των τριών διαδικτυακών ΜΜΕ των Ιωαννίνων pbnews.gr, Τύπος Ιωαννίνων typos-i.gr και epiruspost.gr, για τη δημόσια, διαδικτυακή κάλυψη των συνεδριάσεων οργάνων της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως γίνεται και στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας.

Κατά σειρά τοποθέτησης, σήμερα 11 Απριλίου, το αίτημα στήριξαν η Αριστερή Παρέμβαση, το ΦΩΣ και το Κοινό των Ηπειρωτών.

Υπέρ της κάλυψης έχει τοποθετηθεί και η Λαϊκή Συσπείρωση, με πρόσφατη ανακοίνωσή της.

Το Κοινό των Ηπειρωτών τονίζει σχετικά, στην ανακοίνωσή του:

«Το Κοινό των Ηπειρωτών έχει επανειλημμένα θέσει το ζήτημα της διαδικτυακής μετάδοσης των συνεδριάσεων σε σταθερή βάση και όχι μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις όπως συνέβηκε την περίοδο της πανδημικής κρίσης. Πάγια θέση μας αποτελούν: η διευκόλυνση των πολιτών ώστε να γνωρίζουν τις συζητήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο - Επιτροπές και η εμβάθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων.

Τέλος είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα ελέγχου και λογοκρισίας της δημοσιογραφικής κριτικής και του δημοσιογραφικού λόγου και στηρίζουμε το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Η ενίσχυση της διαφάνειας, η εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των οργάνων, η έκφραση των απόψεων και η κριτική στη διοίκηση, αποτελούν ουσιώδη θεμέλια μιας δημοκρατικής κοινωνίας και έναν από τους βασικούς όρους της προόδου και της προκοπής του τόπου».

Η ΑΡΠΗ στη δική της ανακοίνωση, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο έχει ζητήσει πολλές φορές τη δημόσια, διαδικτυακή κάλυψη της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας. Μάλιστα, τους έχουμε ζητήσει - κι απάντηση δεν πήραμε ποτέ - να μην απαιτεί η κάλυψη την φυσική παρουσία των δημοσιογράφων, σε μια έτσι κι αλλιώς χρονοβόρα διαδικασία με πάρα πολλές χαμένες εργατοώρες στην μεσημεριανή ζώνη.

Είναι αλήθεια ότι μόνο κατά την περίοδο της πανδημίας προβαλλόταν εξ’ αποστάσεως οι συνεδριάσεις του ΠΕ.ΣΥ. και κάποια αποσπάσματα της Επιτροπής Περιβάλλοντος, όπως και το γεγονός ότι ο Δήμος Ιωαννιτών προβάλλει δημόσια τις συνεδριάσεις του.

Επιπρόσθετα, καταδικάζουμε, είμαστε σε ανοιχτή σύγκρουση και βγάζουμε στο φως κάθε προσπάθεια στοχοποίησης, ελέγχου και λογοκρισίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και των εργαζομένων.

Με σχετική δήλωση του επικεφαλής του Λάμπρου Γεωργόπουλου, το αίτημα στηρίζει και το ΦΩΣ.

Δημόσια θέση δεν έχουν διατυπώσει ακόμα η περιφερειακή αρχή και οι παρατάξεις «Ήπειρος Όλον» και «Ορίζοντες Ηπείρου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back