ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Τι αντιπροτείνει για το ρέμα Μπούση

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου: Τι αντιπροτείνει για το ρέμα Μπούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2022, 20:48
ΗΠΕΙΡΟΣ

Εξηγήσεις για το έργο της διευθέτησης του ρέματος Μπούση στην Άρτα δίνει η περιφερειακή αρχή Ηπείρου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση συμπληρωματικής επίκαιρης ερώτησης από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα.

Η παράταξη, με την επίκαιρη ερώτησή της, θέτει ζήτημα τροποποίησης της μελέτης που θα απαντά και στις ενστάσεις-προσφυγές των πολιτών κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και στις αντιρρήσεις του Δήμου Νικ. Σκουφά. Κατά του έργου, σύμφωνα με την παράταξη, έχει γίνει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πολίτες, που προτείνουν τη μετατόπιση όδευσης του ρέματος.

Η περιφερειακή αρχή, με σημερινή της ανακοίνωση, δίνει μια πρώτη απάντηση (πιο αναλυτικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο).

«Η διευθέτηση ρεμάτων και γενικά η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με επιστημονικά κριτήρια, ώστε να μη προκαλούνται περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρείται να αντιμετωπιστούν. Η περιφερειακή αρχή κατανοεί τον προβληματισμό ορισμένων παρόδιων ιδιοκτητών και επαγγελματιών, όμως μετατόπιση της όδευσης του ρέματος που ζητούν είναι αδύνατο να γίνει για τους λόγους που προαναφέραμε. Εκείνο που έχει προταθεί στους μελετητές είναι η κατασκευή υπέργειων συνδέσεων πρόσβασης στις ιδιοκτησίες και τις επιχειρήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν τα ζητήματα αυτά στην τελική φάση του έργου» σημειώνεται.

Παράλληλα, η περιφερειακή αρχή δεν αποδέχεται τα μη ενημέρωσης του Δήμου Νικ. Σκουφά, καταθέτοντας μια σειρά από ενέργειες στις οποίες προέβη. «Ο ισχυρισμός του Δήμου ότι ‘ουδέποτε εκλήθην’ να παραθέσει τις απόψεις του δεν ευσταθεί. Σημειώνεται ότι οι Δήμοι και επί του προκειμένου ο Δήμος Νικ. Σκουφά δεν περιλαμβάνονταν στους φορείς που θα έπρεπε να γνωμοδοτήσουν, μπορούσε όμως να εκφέρει άποψη με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back