ΕΚΛΟΓΕΣ

«Δεν έγιναν όλα όσα θα θέλαμε, προσπαθήσαμε όμως»

Εικόνα του άρθρου «Δεν έγιναν όλα όσα θα θέλαμε, προσπαθήσαμε όμως»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2023, 21:17
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Δεν έγιναν όλα όσα θα θέλαμε, όλα όσα χρειάζεται η Άρτα. Προσπαθήσαμε όμως, πετύχαμε σε πολλά, συνεχίζουμε για ακόμη περισσότερα»: Αυτό υποστήριξε ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Αλέκος Καχριμάνης κατά τα χτεσινά εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Άρτα όπου έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων της Περιφερειακής Ενότητας, χτες το βράδυ.

Ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε ότι έχουν γίνει ή γίνονται πολλές παρεμβάσεις στην Άρτα: από τους βιολογικούς καθαρισμούς και τους νέουςκόμβους μέχρι τη συντήρηση και αποκατάσταση πολιτιστικών μνημείων.

Αναφερόμενος στα της αντιπλημμυρικής προστασίας, μίλησε για «καθαρισμούς ρεμάτων από φερτά υλικά» αλλά και για τη μελέτη διευθέτησης του ρέματος Μπούση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια, ο κ. Καχριμάνης έθεσε τους στόχους της επόμενης πενταετίας:

-Ολοκλήρωση των έργων -οδικών, εγγειοβελτιωτικών, περιβαλλοντικών- που είναι σε εξέλιξη και η κατασκευή νέων, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι τα νέα έργα.

-Υλοποίηση προγράμματος για την «Αποκατάσταση λιμνοθαλασσών», προϋπολογισμού 15,8 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται η έγκριση της πρότασης (άλλες λεπτομέρειες δεν δίνονται).

-Συντήρηση-ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων, με την Παρηγορήτισσα και το ιστορικό γεφύρι να προηγούνται.

-Πιστοποίηση ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης των ακτινιδίων τηςΆρτας, αλλά και των αλιευμάτων του Αμβρακικού.

-Αποκατάσταση-ανάδειξη-αξιοποίηση του δασικού χωριού Καταρράκτη, το οποίο ανέλαβε πριν λίγους μήνες η Περιφέρεια.

-Δημιουργία νέων τουριστικών υποδομών, όπως είναι η επέκταση των μονοπατιών.

-Κατασκευή του νέου Διοικητηρίου στο στρατόπεδο «Παπακώστα», «που έχει καθυστερήσει σε ένα βαθμό εξαιτίας των πολύπλοκων διαδικασιών που υπήρχαν με το ΤΕΘΑ» όπως αναφέρεται.

-Βελτίωση της επαρχιακής οδού Ροδαυγή-Γέφυρα Πλάκας (δημοπρατήθηκε ήδη ένα τμήμα της με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ)

«Άφησα τελευταίο το πιο μεγάλο ίσως πρόβλημα που έχει μπροστά της η Άρτα. Την αντιπλημμυρική θωράκισή της. Για το μεν ρέμα Μπούση η Περιφέρεια εκπονεί σχετική μελέτη. Το πιο σοβαρό είναι όμως η οριοθέτηση του Αράχθου. Είναι ένα ζήτημα που χειρίζεται το Υπουργείο Υποδομών.  Κι όπως έχει συμβεί και με άλλες μελέτες που είχε αναλάβει, όπως της σύνδεσης Ιόνιας οδού με Πρέβεζα και αυτή καρκινοβατεί. Τα τραγικά γεγονότα της Θεσσαλίας στέλνουν μήνυμα και πρέπει το Υπουργείο να προχωρήσει ταχύτατα τη μελέτη,  ώστε στη συνέχεια να βρεθούν τα χρήματα. Κι αυτό  τους το υπενθυμίσαμε με πρόσφατο έγγραφό μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης για να συμπληρώσει:. «Όλα αυτά τα χρόνια σας είπαμε πάντα αλήθειες.

Κάναμε και λάθη. Είχαμε και καθυστερήσεις. Ποτέ όμως δεν κρυφτήκαμε, ήμασταν συνεχώς παρόντες και στα εύκολα και στα δύσκολα… Οι Ηπειρώτες το γνωρίζουν. Εσείς εδώ στην Άρτα το ζείτε. Κανένας δεν διατιθέμενος για πειραματισμούς».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back