ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Ψηφίσματα στήριξης και εξαιρέσεις

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου: Ψηφίσματα στήριξης και εξαιρέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2024, 21:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε δύο ψηφίσματα φαίνεται ότι το περιφερειακό συμβούλιο βρήκε μια μίνιμουμ βάση συμφωνίας.

Το ένα, είναι η ανανέωση της στήριξης στις δομές απεξάρτησης και ειδικότερα, τα «στεγνά» προγράμματα (ΚΕΘΕΑ, Σχεδία), που πρακτικά καταργούνται με το νέο νόμο για την ψυχική υγεία.

Το άλλο, είναι το ψήφισμα υπέρ της διατήρησης των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων καθαριότητας-σίτισης-φύλαξης στα νοσοκομεία της Ηπείρου, ψήφισμα που κατάθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου.

Μειοψήφισε ο Λάμπρος Γεωργόπουλος (ΦΩΣ) ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το outsourcing (οι αναθέσεις σε ιδιώτες) είναι πιο συμφέρουσες, προσθέτοντας ότι στηρίζει την προτεραιότητα των ήδη εργαζόμενων, για προσλήψεις από τους αναδόχους.

Η ΛΑΣΥ σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τον κ. Γεωργόπουλο ως «σκοτεινή εξαίρεση, που αναμασώντας την κυνική επιχειρηματολογία του Άδωνη Γεωργιάδη, καταψήφισε και τους ευχήθηκε να βρούνε δουλειά στο εργολάβο».

Το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στηρίζεται το αίτημα των εργαζομένων για παράταση ή μετατροπή των συμβάσεων τους σε άλλη μορφή συμβάσεων και τελικά την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου και καλεί το υπουργείο και την κυβέρνηση να νομοθετήσει με τρόπο ο οποίος να διασφαλίζει την παραμονή τους στο ΕΣΥ ως υπάλληλοί του, καθώς και τις διοικήσεις των νοσοκομείων και την 6η ΥΠΕ να αναστείλουν και εν τέλει να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς για προσέλκυση εργολάβων, έως ότου δοθεί τελική νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση η οποία να κατοχυρώνει ότι η πολύτιμη εργασιακή τους εμπειρία θα συνεχίσει να επενδύεται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των νοσοκομείων της Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back