ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Περιφέρεια Ηπείρου: Προγραμματική σύμβαση με το ΙΤΕ ενόψει

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου: Προγραμματική σύμβαση με το ΙΤΕ ενόψει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2022, 18:17
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Προγραμματική σύμβαση με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας θα συνάψει η Περιφέρεια Ηπείρου. Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον διευθύνοντα του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών του ΙΤΕ στα Ιωάννινα (καθώς το ΙΤΕ προϋπάρχει ήδη στα Ιωάννινα και δεν ήρθε τώρα…), Σάββα Χριστοφορίδη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, στη συνάντηση «οριστικοποιήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ι.Τ.Ε.» για την επίβλεψη, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, δύο έργων κατασκευής κτιρίων του Ι.Τ.Ε. στα Ιωάννινα (την υποδομή Έρευνας και Καινοτομίας) και στην Πάτρα (Καινοτόμος Εγκατάσταση Πράσινης Ενεργειακής Μετάβασης).

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου, το νέο κτίριο του ΙΤΕ αναμένεται να «υλοποιηθεί παράλληλα με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και θα χρηματοδοτηθεί επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Το δε κτίριο θα γίνει εντός της πανεπιστημιούπολης στη Δουρούτη.

Διαβάστε επίσης: «Επανίδρυση του ΙΤΕ στα Ιωάννινα».

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι το κτίριο «θα ανεγερθεί σε κοντινή έκταση με το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, που σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μετατρέψουν την περιοχή σε ‘κύτταρο’ καινοτομίας και έρευνας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back