Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρέμβαση για το Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου: Παρέμβαση για το Κάστρο Αγίου Γεωργίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2021, 00:21
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου που βρίσκεται στο Φρούριο του Αγίου Γεωργίου της Πρέβεζας, στην Κυανή Ακτή, προχωρά στις 4 Ιουνίου η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που βρίσκεται ήδη στον «αέρα», στο παλιό στρατόπεδο εντός του ιστορικού μνημείου, βρίσκονται και κτιριακές εγκαταστάσεις. Ως τιμή εκκίνησης για ετήσιο μίσθωμα ορίστηκε το ποσό των 20.000 ευρώ ενώ η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε για 30 έτη.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις από τον Δήμο Πρέβεζας, αλλά και την παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η  Περιφέρεια Ηπείρου, όπως έκανε γνωστό σήμερα, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του δικαιώματος χρήσης του πρώην στρατοπέδου, προκειμένου να το αξιοποιήσει από κοινού με τον Δήμο Πρέβεζας, σε επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, θέτει και ζήτημα παραχώρησης για άλλα δύο ανενεργά στρατόπεδα –«Σολωμού» και «Πεδίο Βολής». 

Στην Πρέβεζα, υπάρχουν αρκετά ανενεργά στρατόπεδα, και μάλιστα εντός του αστικού ιστού. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει παραχωρήσει στην Περιφέρεια Ηπείρου το παλιό στρατόπεδο στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα της Πρέβεζας με τη διαδικασία του εδαφονομίου, της παραχώρησης με οικονομικό αντάλλαγμα. Το ίδιο έχει γίνει και με το στρατόπεδο Παπακώστα στην Άρτα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back