πλαισιο πισω tc1
ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου-Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Συνεργασία για την Κορωνησία

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου-Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Συνεργασία για την Κορωνησία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2024, 01:22
ΗΠΕΙΡΟΣ

Για άλλη μια φορά, η Περιφέρεια Ηπείρου συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Εξωστρέφειας του ΕΜΠ Εμμανουήλ Βαρβαρίγος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης για την εκπόνηση ερευνητικού έργου στην περιοχή της Κορωνησίας στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προγραμματική σύμβαση αφορά τη διερεύνηση του ευρύτερου συμπλέγματος Κορωνησίας και Αμβρακικού Κόλπου, με στόχο την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου.

Συγκεκριμένα, η προγραμματική σύμβαση στοχεύει:

-Στη συγκρότηση ενός δικτύου παρεμβάσεων, με ένα ενιαίο- σύγχρονο τρόπο που να αναδεικνύει τον ιδιαίτερο φυσικό, ιστορικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του τόπου

-Στην οργάνωση ενός δικτύου διαδρομών, «αφιερωμένων» σε διαφορετικά πλέγματα συσχετισμών, που θα επιτρέψουν την προσέλκυση επισκεπτών διαφορετικών ηλικιών και διαφορετικών ενδιαφερόντων. Η δημιουργία των διαδρομών αυτών θα διασυνδεθεί με ευρύτερους κοινωνικοοικονικούς στόχους και σε συνδυασμό με μια σειρά υποδομών, υποδοχής επισκεπτών και συνακόλουθων έργων που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη και αύξηση της ελκυστικότητας του τόπου και θα εξασφαλίσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης του τόπου.

-Στην ψηφιακή ανάδειξη του χώρου (σύμπλεγμα Κορωνησίας) των συνδεδεμένων με αυτόν διαδρομών, των μνημείων και των σημείων φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

-Στη διασύνδεση του χώρου με άλλα σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και την ενδοχώρα σε ένα ενιαίο δίκτυο διαδρομών.

Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι 12 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back