ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου-Δήμος Αρταίων: Παραφωνίες

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου-Δήμος Αρταίων: Παραφωνίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2022, 23:36
ΗΠΕΙΡΟΣ

Kαι αίφνης, η Περιφέρεια Ηπείρου έφερε στο προσκήνιο, με χτεσινή της ανακοίνωση, το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Άρτας.

Η περιφερειακή αρχή υποστήριξε ότι το Τμήμα είχε ζητήσει τον Ιανουάριο του 2021 τη συνδρομή της. Ακολούθησε επιστολή του περιφερειάρχη στον Δήμο Αρταίων, προτείνοντας την αξιοποίηση του κτιρίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών «το οποίο είχε περιέλθει στον Δήμο, με την Περιφέρεια Ηπείρου να αναλαμβάνει μέρος του κόστους ανακατασκευής των εγκαταστάσεων». Ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν υπήρξε συνέχεια ούτε από τον Δήμο Αρταίων ούτε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σήμερα, με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αρταίων έρχεται να υποστηρίξει επί της ουσίας ότι δεν απάντησε ποτέ επειδή δεν της ανήκει το κτίριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

«Το κτιριακό συγκρότημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών δεν έχει περιέλθει στον Δήμο, και στο οποίο δεν έχει ούτε τη νομή ούτε την κυριότητα ούτε τη χρήση… Ως εκ τούτου, ο Δήμος Αρταίων είναι αναρμόδιος να τοποθετηθεί επί του εγγράφου της Περιφέρειας, το οποίο προφανώς εστάλη λόγω λανθασμένης ή ελλιπούς πληροφόρησης των υπηρεσιών» αναφέρει. Καταρχάς προκαλεί εντύπωση πώς για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν έχει υπάρξει κάποια συζήτηση ή συνάντηση μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Αρταίων και η όλη υπόθεση περιορίστηκε στην αποστολή ενός εγγράφου με υπηρεσιακό τρόπο.

Στην ανακοίνωση του Δήμου, σημειώνεται επίσης ότι στο σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου «δεν αναφέρεται σε ποσό χρηματοδότησης προς τον Δήμο».

Ο Δήμος Αρταίων πετάει… το μπαλάκι στην πρυτανεία για τις κτιριακές υποδομές, αναφέροντας ότι μπορεί να τις αναβαθμίσει και να τις επεκτείνει κατευθείαν και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία, όπως επισημαίνει, έχει εκφράσει την επιθυμία της για χρηματοδότηση.

Κατά τα άλλα, ο Δήμος Αρταίων βρίσκει ότι υπάρχει «αρραγές μέτωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού» όσον αφορά την παραμονή των πανεπιστημιακών σχολών στην Άρτα, επικαλούμενος και τη δημόσια δήλωση της περιφερειακής αρχής «κατά της μη μεταφοράς των πανεπιστημιακών τμημάτων Άρτας και Πρέβεζας στα Ιωάννινα». Κάτι που, όπως επισημαίνει με νόημα, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη «από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που βάσει του ‘αυτοδιοίκητου’ έχει την τελική ευθύνη αυτών των αποφάσεων αλλά και από το υπουργείο Παιδείας».

Όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου είχε γίνει τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργου Ζάψα, με αφορμή την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα την αγορά διατηρητέου κτιρίου για επέκταση της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ιωαννίνων. «Χαιρετίζουμε την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα… και προτρέπουμε την περιφερειακή αρχή να πράξει ανάλογα και στην περίπτωση των κτιρίων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας-Φιλιππιάδας, για τη στέγαση του Μουσικού Τμήματος Σπουδών του Πανεπιστημίου, εάν στο μεταξύ δεν έχει δοθεί η ενδεδειγμένη λύση» είχε αναφέρει ο κ. Ζάψας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back