ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιφέρεια: 1,7 εκατ. ευρώ στους ΤΟΕΒ μέχρι σήμερα

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια: 1,7 εκατ. ευρώ στους ΤΟΕΒ μέχρι σήμερα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2018, 17:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη βούλησή της να στηρίξει περαιτέρω τα απαραίτητα έργα για τη λειτουργία των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ, των οργανισμών εγγείων βελτιώσεων δηλαδή, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή αρχή Ηπείρου, με αφορμή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κτίριο της Περιφέρειας μετά από σχετική πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης επιχείρησε να αναδείξει όλες τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων λειτουργίας των αντλιοστασίων και των δικτύων της. Επεσήμανε δε ότι σχεδιάζονται και άλλες παρεμβάσεις στο αγροτικό δίκτυο, μέσω του νέου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η κ. Καλογιάννη, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει συνάψει μέχρι σήμερα 57 προγραμματικές συμβάσεις με ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ για διάφορα έργα, με τη συνολική δαπάνη να έχει ανέλθει σε 1.722.106 ευρώ -ποσό που προήλθε αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν εκ μέρους των διοικήσεων των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ συγκεκριμένες κοστολογημένες δράσεις και έργα, προκειμένου να γίνει συνολικός προγραμματισμός, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα όπως οι οφειλές στη ΔΕΗ και οι καταστροφές που υφίστανται οι καλλιέργειες από τα αγριογούρουνα. Όσον αφορά το δεύτερο θέμα, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι με νέο του έγγραφο προτείνει, για άλλη μια φορά, την επέκταση της θήρας του αγριογούρουνου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back