πλαισιο πισω Λυκ πίσω

Περί ασφάλειας στο παζάρι…

Εικόνα του άρθρου Περί ασφάλειας στο παζάρι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2024, 21:58

Η απόφαση του Δήμου Ζίτσας να διοργανώσει παζάρι από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου στην Άνω Λαψίστα –για πρώτη φορά στην τοποθεσία αυτή (σ.σ. παλιότερα γινόταν στη Βουνοπλαγιά)- έχει προκαλέσει αρκετή συζήτηση.

Πέραν της σκοπιμότητας μιας τέτοιας διοργάνωσης που γίνεται μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες (με παραπήγματα, με υγειονομικές συνθήκες που έχουν αποδειχθεί στο παρελθόν ανεπαρκείς κλπ), τίθεται πια έντονα το ζήτημα ασφάλειας των επισκεπτών από πολλές πλευρές.

Η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» αλλά και η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσαν τις προηγούμενες μέρες το ζήτημα της γειτνίασης με τον υπό κατασκευή κόμβο Λαψίστας επί της εθνικής οδού και τα προβλήματα οδικής ασφάλειας που προκύπτουν από την κατάσταση αυτή.

Η παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον Σπύρο Πάικα ζητά να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχουν, όπως αναφέρει, σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τους επισκέπτες, επικαλούμενη φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για την… αποκόλληση παραπηγμάτων και τσίγκων λόγω των χτεσινών καιρικών φαινομένων.

Η παράταξη υπενθυμίζει ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημητρίου δήλωνε ότι όλα είναι έτοιμα με εξαίρεση τον χώρο της στάθμευσης που βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Προσθέτει ακόμη ότι η κατασκευή των παραπηγμάτων είχε ανατεθεί έναντι 15.000 ευρώ. «Ο καθένας μπορεί κάλλιστα να αναλογιστεί την αναλογία κόστους - παρεχόμενης υπηρεσίας» τονίζει και σημειώνει ότι στην τεχνική έκθεση αναφερόταν ότι ο ανάδοχος θα προσκομίσει βεβαίωση στατικής επάρκειας των κατασκευών.

Καταθέτει δε τον προβληματισμό για τη σκοπιμότητα της διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης (σ.σ. η παράταξη, όπως σημειώνει, είχε καταψηφίσει τη διεξαγωγή του παζαριού) «εφόσον οικονομικό όφελος δεν θα υπάρξει για τον Δήμο».

«Τη στιγμή που ο Δήμος έχει προϋπολογίσει ως έσοδα από τη φετινή εμποροπανήγυρη περίπου 80.000€, τα έξοδα για τη διεξαγωγή της θα ξεπεράσουν μετά βεβαιότητας το ως άνω ποσό των εσόδων. Και αυτό προκύπτει από συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία αναρτημένα στη Διαύγεια. Κάτι που γεννά εύλογο προβληματισμό για την σκοπιμότητα διεξαγωγής της... εφόσον οικονομικό όφελος δεν θα υπάρξει για τον Δήμο» τονίζει.

Η παράταξη κάνει αναφορά σε ένα ακόμη πράγμα: Στη δημόσια δέσμευση του δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι «αν προκύψει το παραμικρό ζήτημα που να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπους, περιουσίες, καλλιέργειες κλπ, θα παρέμβει άμεσα και ότι αν χρειαστεί θα σταματήσει - διακόψει τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3