πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Το παζάρι στη Λαψίστα και τα ζητήματα οδικής ασφάλειας

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: Το παζάρι στη Λαψίστα και τα ζητήματα οδικής ασφάλειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2024, 16:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την εμποροπανήγυρή του φέτος ο Δήμος Ζίτσας τη διοργανώνει σε μια διαφορετική τοποθεσία: στην Άνω Λαψίστα.

Το παζάρι, τα προηγούμενα χρόνια (με εξαίρεση την περσινή χρονιά που δεν έγινε), πραγματοποιούνταν σε ένα χωράφι δίπλα από την εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, στη Βουνοπλαγιά.

Και φέτος σε ένα χωράφι θα γίνει –αυτή τη φορά δίπλα από μια επαρχιακή οδό και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον υπό κατασκευή κόμβο της Λαψίστας επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κόνιτσας από την Περιφέρεια Ηπείρου. Η εμποροπανήγυρη ξεκινάει στις 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» έρχεται να καταγγείλει τη μη εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για τους επισκέπτες. Καταρχάς, θέτει το εύλογο ζήτημα του υπό κατασκευή κόμβου, όπου η είσοδος-έξοδος των οχημάτων δεν είναι και η πιο ακίνδυνη, ως έχουν τα πράγματα. «Οι κόμβοι που κατά τον κ. Καχριμάνη, σπέρνονται ‘για να σώσουν ζωές’, μπορεί να γίνουν παγίδα για τα διερχόμενα οχήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η παράταξη σημειώνει ακόμα ότι ο επαρχιακός δρόμος από τον υπό κατασκευή κόμβο μέχρι τον χώρο της εμποροπανήγυρης δεν έχει φωτισμό ενώ ο χώρος στάθμευσης διαμορφώνεται στα 200 μ. απόσταση από την εμποροπανήγυρη –οπότε θα υπάρξει κίνηση πεζών επί του δρόμου.

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σπ. Δαρδάνη κατέθεσε επείγουσα ερώτηση κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δημοτική αρχή του Μιχάλη Πλιάκου «αρνήθηκε να γίνει οποιαδήποτε αναφορά, λόγω… μη πρόβλεψης στον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου!».

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με την ερώτησή της έθεσε και άλλα δύο ζητήματα: την ύπαρξη καταγγελιών για «παράνομη απόληψη χαλικιού» από την τρύπα στον λόφο κοντά στο εκκλησάκι Αγίου Κωνσταντίνου στην Άνω Λαψίστα. Στην τρύπα αυτή, όπως αναφέρεται, λειτουργεί μια παράνομη χωματερή. Το άλλο ζήτημα αφορά το παράδειγμα της Βουνοπλαγιάς, όταν και 203 κάτοικοι έκαναν εξώδικο στη δημοτική αρχή για τον τρόπο λειτουργίας της εμποροπανήγυρης.

Για την περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» τίθενται σαφώς ζητήματα ασφάλειας για τους επισκέπτες, τη μη επίλυση των οποίων καταλογίζει στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Ζίτσας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3