Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέντε ταινίες ένεκα της ημέρας (όχι αυτές που νομίζετε)

Εικόνα του άρθρου Πέντε ταινίες ένεκα της ημέρας (όχι αυτές που νομίζετε)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2017, 13:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προφανώς, όσοι και όσες επιθυμούν να γιορτάσουν τη «μέρα των ερωτευμένων» μπορούν να το κάνουν, κατά το δοκούν. Επίσης, οι υπόλοιποι και οι υπόλοιπες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, από το να καταγγείλουν μέχρι να αδιαφορήσουν. Αλλά οι ευκαιρίες για να φτιάξουμε άλλη μια λίστα, δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες.

Ιδού λοιπόν πέντε ταινίες για όσους και όσες βλέπουνε αλλιώς τις «love celebrations» της 14ης Φεβρουαρίου

Όλα όσα θέλατε να μάθετε γύρω από το σεξ, αλλά ντρέπεστε να ρωτήσετε-Γούντι Άλεν

Ο Γούντι Άλεν γίνεται ο πρώτος σκηνοθέτης που βάζει ζαρτιέρες σε πρόβατο και συμβουλεύει ξεκαρδιστικά τον Τζιν Γουάιλντερ για την αντισυμβατική σχέση του. Επίσης, φτιάχνει το πιο κορυφαίο σκετς για τη σεξουαλική απελευθέρωση, τις νόρμες στον έρωτα και την αμφισβήτησή τους, τη μηχανική, τη θρησκεία, την απελευθερώση, όλα αυτά μαζί.


Θέλω και τη μαμά σου-Αλφόνσο Κουαρόν

Οι Γκαέλ Γκαρθία Μπερνάλ και Ντιέγκο Λούνα, πολύ πριν γίνουν Τσε Γκεβάρα και αξιωματικός στο Star Wars, μόλις τέλειωναν το φροντιστήριο για τις παμμεξικανικές εξετάσεις την έπεφταν παραλία, στην ταινία με τον επικότερο τίτλο ερωτικού road movie.


Οδός Μαλχόλαντ-Ντέβιντ Λιντς

Ο Ντέβιντ Λιντς παίζει με τα μυαλά και τι λίμπιντο των θεατών, στην ταινία που προκαλεί τις αισθήσεις, αλλά και τη λογική. Μεταξύ μυστηρίου, παραλογισμού και αισθησιασμού, συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα στην οδό Μαλχόλαντ.


Η δασκάλα του πιάνου-Μίκαελ Χάνεκε

Όταν εσύ είσαι μικρός και αθώος to be καλλιτέχνης και η δασκάλα σου διαβάζει πολύ Λεοπόλδο φον Ζάχερ Μαζόχ την ώρα που παίζεις φούγκες.


Boogie nights-Πωλ Τόμας Άντερσον

Στα όρια του γκροτέσκου, του δράματος αλλά και της κωμωδίας, η ταινία του Πωλ Τόμας Άντερσον περιγράφει τη ζωή ενός πορνοστάρ στη γυαλιστερή Καλιφόρνια, τέλη ‘70s, αρχές ‘80s. Παίζει όλος ο κόσμος.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back