Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πέντε αρχαία θέατρα, πέντε γραμματόσημα

Εικόνα του άρθρου Πέντε αρχαία θέατρα, πέντε γραμματόσημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2020, 17:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εν μέσω αυστηρής καραντίνας λόγω κοροναϊού, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) έρχονται να κυκλοφορήσουν την πρώτη αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για το 2020 με τίτλο «Αρχαία Ελληνικά Θέατρα».

Η νέα αυτή αναμνηστική σειρά αφορά αποκλειστικά τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στο πρότζεκτ της «πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα» της Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα» του Σταύρου Μπένου.

Πέντε αρχαία θέατρα λοιπόν σε αντίστοιχα πέντε γραμματόσημα:  αρχαίο θέατρο Δωδώνης, αρχαίο θέατρο Νικόπολης, αρχαίο θέατρο Κασσώπης, αρχαίο θέατρο Αμβρακίας και αρχαίο θέατρο Γιτάνων.

Τα ΕΛΤΑ αποδίδουν στην αναμνηστική αυτή σειρά, και έναν συμβολισμό. «Σε αυτό το πρωτόγνωρο πλαίσιο, η κυκλοφορία της νέας σειράς γραμματοσήμων αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λειτουργούν σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης και καλύπτουν τις ταχυδρομικές ανάγκες της χώρας, εφοδιάζοντας επαρκώς το δίκτυό τους με γραμματόσημα και καλύπτοντας τις ποιοτικές απαιτήσεις των συλλεκτών» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Η αναμνηστική σειρά των γραμματοσήμων με τα αρχαία θέατρα τη Ηπείρου θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα από την Τετάρτη 8 Απριλίου και για δύο χρόνια (εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα). Θα κυκλοφορήσουν επίσης εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας και λευκώματα σειράς.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς, ελάχιστης αξίας 0,90 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back