δεη πισω tc1
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Τα κουτιά με τις γαρίδες έκρυβαν 210 κιλά κοκαΐνης

Εικόνα του άρθρου Πειραιάς: Τα κουτιά με τις γαρίδες έκρυβαν 210 κιλά κοκαΐνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2024, 20:28
ΕΛΛΑΔΑ

Οι ελληνικές αρχές εξάρθρωσαν διεθνή εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη σε εμπορευματοκιβώτια από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη.

Δύο Αλβανοί και δύο Έλληνες συνελήφθησαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα που ξεκίνησαν οι ελληνικές αρχές δίωξης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA).

Δεκάδες πλαστικές σακούλες που περιείχαν περισσότερα από 210 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτια με γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Περισσότερα από 130.000 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο, σφαίρες, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που αναφέρονταν σε ποσότητες ναρκωτικών και αναμενόμενα κέρδη κατασχέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων αποδεικτικών στοιχείων κατά τη διάρκεια επιδρομών στα σπίτια και τα οχήματα των υπόπτων, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Με βάση τα στοιχεία, οι αρχές εκτιμούν ότι η εγκληματική ομάδα στόχευε σε παράνομο κέρδος άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα ναρκωτικά μεταφέρονταν από τη Λατινική Αμερική σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε τόσο ως σημείο διέλευσης όσο και ως προορισμός για τις αποστολές.

Ένας από τους Αλβανούς κατηγορήθηκε για ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο 48χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για τη λειτουργία ενός εργαστηρίου στην Ελλάδα που παρήγαγε χάπια Captagon. Τότε είχαν κατασχεθεί περισσότερα από 634.000 χάπια.

Ένας από τους Έλληνες υπηκόους είχε συλληφθεί στο παρελθόν στην Κόστα Ρίκα με ένταλμα που είχαν εκδώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες το 2012 και καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του σε λαθρεμπόριο όπλων στην Ευρώπη για τους αποστρατευμένους πλέον αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Οι ύποπτοι αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back