ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΕΔ Ηπείρου: Νέος πρόεδρος ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παν. Νταής

Εικόνα του άρθρου ΠΕΔ Ηπείρου: Νέος πρόεδρος ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παν. Νταής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2024, 14:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To νέο της προεδρείο εξέλεξε σε σημερινή της συνεδρίαση το 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου. Πρόεδρος εκλέχτηκε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και γραμματέας ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Γιώργος Παπαδιώτης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Νταής ανέφερε ότι «τα προβλήματα είναι κοινά. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Μας ενώνει η προσπάθεια για μια ισχυρή αυτοδιοίκηση με κριτήριο την πρόοδο της Ηπείρου. Θεωρώ ότι στη σύντομη προεκλογική περίοδο δεν υπήρχε ένδειξη για κακό κλίμα μεταξύ μας». Ο κ. Νταής κατέθεσε την πρόταση να υπάρχει εκπρόσωπος της μειοψηφίας στη θέση του γραμματέα του προεδρείου όπως και στην εκτελεστική επιτροπή.

Ο δήμαρχος Άρτας Χριστόφορος Σιαφάκας, εκ μέρους της παράταξής του, δεν αποδέχτηκε την πρόταση «όχι γιατί είμαστε απέναντι αλλά γιατί σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών».

Ο κ. Ντακαλέτσης, ως πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, είπε ότι θα συνδράμει στο έργο της ΠΕΔ χωρίς να επιθυμεί τη συμμετοχή του σε κάποια θέση ευθύνης.

Στην εκτελεστική επιτροπή εκλέχτηκαν ο Γιώργος Νίτσας και η Ελευθερία Κοσσυβάκη.

Οι αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιο είχαν γίνει την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτές ήρθε η ανατροπή, με την Κεντροαριστερά να κερδίζει με μια ψήφο διαφορά την Κεντροδεξιά.

Από την παράταξη της Κεντροαριστεράς είχαν εκλεγεί 12: Παναγιώτης Νταής, Θωμάς Μπέγκας, Βασίλης Τσίγκος, Νίκος Ζαχαριάς, Νίκος Βαΐτσης και Κώστας Καψάλης (όλοι τους δήμαρχοι) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Νίτσας, Στέφανος Σίντος, Ελευθερία Κοσσυβάκη, Σπύρος Πάικας, Γιώργος Παπαδιώτης και Γιάννης Καραγιάννης.

Από την παράταξη της Κεντροδεξιάς είχαν εκλεγεί 8 (για την εκλογή των 8 υπήρξαν αλλαγές τις επόμενες μέρες των αρχαιρεσιών): Χριστόφορος Σιαφάκας, Μιχάλης Πλιάκος, Γιώργος Σουκουβέλος, Περικλής Μίγδος, Νίκος Γεωργάκος και Θανάσης Ντάνης (όλοι τους δήμαρχοι) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Ακονίδου και Σπύρος Βαλάκος.

Ο 21ος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο μεμονωμένος υποψήφιος, δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back