Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΑΚΙ: «Η ταλαιπωρία θα διαρκέσει λίγους μήνες»

Εικόνα του άρθρου ΠΕΑΚΙ: «Η ταλαιπωρία θα διαρκέσει λίγους μήνες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2021, 18:51
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

To έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου στη Λιμνοπούλα αναμένει η Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ).

«Από την ενημέρωση που υπήρξε,  το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται συγκεκριμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την άμεση εγκατάσταση του εργολάβου-αναδόχου, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας» τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Διοίκησης

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ υπενθυμίζει πως πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και επισημαίνει πως «η ταλαιπωρία σωματείων και αθλητών θα διαρκέσει λίγους μήνες, αλλά στο διάστημα αυτό θα ολοκληρωθεί ένα έργο πνοής για όλους» όπως αναφέρεται.

Εκ των πραγμάτων, το κολυμβητήριο δεν θα γίνεται να χρησιμοποιηθεί για «λίγους μήνες» σύμφωνα με το ΠΕΑΚΙ.

Το σημαντικό έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020) με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ στις αρχές Ιουλίου του 2019, μετά από πρόταση της προηγούμενης διοίκησης. Ο διαγωνισμός βγήκε στον αέρα πέρσι το φθινόπωρο.

Το έργο περιλαμβάνει αντλίες θερμότητας που θα αντικαταστήσουν τους λέβητες θέρμανησς των κολυμβητικών δεξαμενών, αντικατάσταση των ανεμιστήρων εξαερισμού, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 396,9 kWp, αντικατάσταση προβολέων και λαμπτήρων εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού τεχνολογίας LED, εγκατάσταση Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίου, αντικατάσταση μέρους του υφιστάμενου τμήματος οροφής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back