ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΕΑΚ Ιωαννίνων: Σύμβαση για ελέγχους και άδειες στις αθλητικές υποδομές

Εικόνα του άρθρου ΠΕΑΚ Ιωαννίνων: Σύμβαση για ελέγχους και άδειες στις αθλητικές υποδομές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2023, 15:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και λίγο καιρό είναι ανοιχτή μια ανεπίσημη συζήτηση-περισσότερο φήμη, για τη στατικότητα των κτιρίων ευθύνης του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων και ειδικότερα, για το κολυμβητήριο, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη κίνηση και χρήση.

Η απάντηση ουσιαστικά δόθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση, προκειμένου να γίνει η μελέτη στατικής επάρκειας όλων των εγκαταστάσεων σε «Ζωσιμάδες», Λιμνοπούλα και Πανηπειρωτικό, καθώς και να συμπληρωθούν και υποβληθούν οι φάκελοι για τις άδειες λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Στην πράξη, η διαδικασία είναι τυπική. Φυσικά, η προχειρότητα που επιδεικνύεται, δεν βοηθάει στον κατευνασμό των φημών, ακριβώς γιατί τέτοια ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται τακτικά, με βάση τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες.

Στην εξάπλωση της φήμης βοήθησε και το καλοκαιρινό «κενό» στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, όπου οι εσωκομματικές έριδες της ΝΔ καθυστέρησαν την αντικατάσταση του προέδρου, όταν ο Παντελής Κολόκας παραιτήθηκε για να θέση υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές. Η σπουδή του τελευταίου διαστήματος οφείλεται και στην «υπόθεση Καλατράβα» και τη στατικότητα της στέγης στο ΟΑΚΑ, η οποία επέφερε ελέγχους στις αθλητικές υποδομές σε όλη τη χώρα.

Ο νέος πρόεδρος, Παναγιώτης Δαβής μίλησε στη συνεδρίαση για τη «στήριξη της κυβέρνησης» με αυξημένο προϋπολογισμό και για τη διάθεση, πέραν της τυπικής διαδικασίας αδειοδοτήσεων, να επιλύονται τυχόν προβλήματα όπου υπάρχουν, με βάση την προγραμματική συμφωνία.

Διαβεβαίωσε δε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back