Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

PDSFF24: Love+Revolt στα Κάτω Πεδινά

Εικόνα του άρθρου PDSFF24: Love+Revolt στα Κάτω Πεδινά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2024, 14:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Positively Different Short Film Festival (PDSFF24)-Love+Revolt έρχεται στο Zagoriwood και στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου, στις 24 Ιουλίου, στις 21:30.

Το πρόγραμμα PDSFF, που μετράει πέντε χρόνια ζωής, συγκροτείται γύρω από το κοινωνικό φύλο, τη σεξουαλικότητα, την αναπηρία, τη μετανάστευση, την τάξη, τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνικότητα.

Το πρόγραμμα προβολών του διαθεματικού φεστιβάλ έχει ως εξής:

Suddenly TV 

Roopa Gogineni, Σουδάν, 18’

Σε μία πολιορκημένη διαμαρτυρία στο Khartoum, μία ομάδα νεαρών Σουδανών δημιουργεί ένα φανταστικό τηλεοπτικό σταθμό για να γνωρίσει άλλους επαναστάτες. Αυτό που ξεκινά σαν παιχνίδι μετατρέπεται σε μία επείγουσα επινόηση ενός νέου Σουδάν. 

*Βραβείο Καλύτερης Ταινίας PDSFF24

Lumen 

Ειρήνη Τζούλια, Ελλάδα, 20’

23 Ιουλίου 2018. Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ξεσπά η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά στην Ιστορία του 21ου αιώνα. H προσωπική απώλεια συντίθεται με τη συλλογική καταστροφή, σε ένα ημερολόγιο εξαϋλωμένων τοπίων, θραυσματικών μαρτυριών και εικόνων που αναζητούν μετατραυματικά λίγο φως… 

Yvon / The Eternal 

Benoit Massé, Καναδάς, 20’

Στην αυγή, ο Yvon τραγουδάει στα πουλιά. Αργά αργά, κινείται προς τον θάνατο, οπλισμένος με το μπαστούνι του, μία φλογερή χαρά και χίλιες οπερατικές άριες. 

Raticide

João Niza, Πορτογαλία, 23’

Σε μία νύχτα αδιαχώριστη από την προηγούμενη ή την επόμενη, ο Carlos βρίσκεται κλειδωμένος έξω απ’το υπνοδωμάτιό του. Πίσω από την πόρτα, ένας αρουραίος έχει πάρει τα ηνία, χωρίς ένα τηλεφώνημα για προειδοποίηση. Ο Carlos αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μία διαβρωμένη πραγματικότητα, ανίκανος να αντιμετωπίσει αυτό που συμβαίνει στο υπνοδωμάτιό του. 

*Εύφημος Μνεία PDSFF24

On my father's grave

Jawahine Zentar, Μαρόκο, 24’

Ένα αυτοκίνητο διανύει ένα μαροκινό χωριό. Μέσα του, η Maïne και η οικογένειά της περικυκλώνουν το φέρετρο του πατέρα της. Αύριο, οι άντρες θα τον θάψουν και οι γυναίκες θα περιμένουν στο σπίτι. Το νεαρό κορίτσι έχει άλλη άποψη και σκοπεύει να συνοδέψει τον πατέρα της στον τόπο αναπαύσεώς του.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back