ΕΛΛΑΔΑ

Παυλόπουλος: Ενεργές οι απαιτήσεις για γερμανικές αποζημιώσεις

Εικόνα του άρθρου Παυλόπουλος: Ενεργές οι απαιτήσεις για γερμανικές αποζημιώσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2018, 03:44
ΕΛΛΑΔΑ

Οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις της εποχής της κατοχής είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και της συζύγου του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι «τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως, αλλά αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας διεθνούς και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και πρόσθεσε ότι με βάση τους κανόνες αυτού του πολιτισμού και, οπωσδήποτε, σε αρμόδιο δικαιοδοτικό forum καθένας θα υποστηρίξει τις θέσεις του».

Ο Γερμανός πρόεδρος στην αντιφώνησή του, άφησε ασχολίαστη την αναφορά του κ. Παυλόπουλου στις γερμανικές αποζημιώσεις και εστίασε την ομιλία του στον ρόλο της Ελλάδας στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, στις ιδιαίτερες πιέσεις που δέχεται η χώρα μας ευρισκόμενη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στον ανθρωπιστικό και αλληλέγγυο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που έρχονται, παρόλο που διαπιστώνει ότι η αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων της δεν είναι αυτονόητη.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε ότι είναι ένα θαρραλέο και σημαντικό βήμα για την προσέγγιση των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back