Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παύεται από αντιδήμαρχος Ζίτσας

Εικόνα του άρθρου Παύεται από αντιδήμαρχος Ζίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2022, 19:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην απόφαση να παύσει από τα καθήκοντά του τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργο Σταλίκα οδηγήθηκε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Ο πρώην πια αντιδήμαρχος ο οποίος μετά τη σημερινή του απολογία στη Δικαιοσύνη για την κακοποίηση γαϊδάρου ιδιοκτησίας του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Για την παύση του αντιδημάρχου υπήρξε και παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε επικοινωνία τόσο με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας για να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία όσο και από τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπενθυμίζει δε ότι ο κ. Βορίδης ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε νομοθετήσει τη μετατροπή της κακοποίησης και βασανισμού ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα με διάταξη την οποία υπερψήφισαν όλα, ανεξαιρέτως, τα κόμματα της Βουλής. 

«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων» δήλωσε ο υπουργός.

Στην ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή Ζίτσας αναφέρει καταρχάς ότι δεν προχώρησε σε σχολιασμούς και δηλώσεις γιατί «είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας», εννοώντας ότι περίμενε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και αιτιολογώντας έτσι την καθυστερημένη αντίδρασή της. Με αυτόν τον τρόπο απαντά εμμέσως πλην σαφώς και στην παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» για τη χτεσινή της παρέμβαση (προσθέτοντας σε άλλο σημείο: «Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς, τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών»).

Επί του θέματος, η δημοτική αρχή αναφέρει: «Από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανέναν ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε».

Και συνεχίζει: «Σε έναν Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου». Πτηνοτροφικός ή μη Δήμος, δεν έχει βέβαια καμία σημασία. Όπως σημασία δεν έχει η αγωνία της δημοτικής αρχής Ζίτσας να μη δώσει «τροφή» στην αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑ
OURANIA KALTZOGLOU
Έτσι και χειρότερα του αξίζει. Άλλα λέγονται "κτήνη" κι άλλοι έχουν τη χάρη . Να πάει Κ να μην ξαναγυρίσει όποιος δε σέβεται την ζωή. Θα πρεπε να ανοίξει ένα καλό να βάλει μέσα την κεφάλα του την ξερή και να λέει ' ήμαρτον ' απαρηγόρητα. Ωραίο παράδειγμα προς μίμηση....!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back