Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Παταγώδης αποτυχία» οι υπόγειοι κάδοι

Εικόνα του άρθρου «Παταγώδης αποτυχία» οι υπόγειοι κάδοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 00:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι υπόγειοι κάδοι στα Γιάννενα ήταν μια παρέμβαση που παρουσιάστηκε ως τομή για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη.

Πήρε όμως μόλις τρία χρόνια από την τοποθέτηση των πιο πρόσφατων, για να κριθούν αποτυχημένοι, όπως τους χαρακτήρισε σήμερα ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Επικαλούμενος για πολλοστή φορά τον συνεργάτη του στη δημοτική αρχή Νίκο Γκόντα, ο κ. Ελισάφ είπε ότι οι υπογειοποιημένοι κάδοι είναι μια «παταγώδης αποτυχία, δεν ήταν αποδοτικό σύστημα ούτε όταν λειτουργούσε». Επανέλαβε και αυτός τη ρήση του αντιδημάρχου Νίκου Τσόλη ότι «κοστίζουν όσο ένα διαμέρισμα». 

Η συζήτηση προέκυψε λόγω της εικόνας των συστημάτων (άλλα δεν δουλεύουν, άλλα είναι σε φάση επιδιορθώσεων) και ο κ. Ελισάφ είπε ότι «είναι καλό να ομολογούμε την αποτυχία».

Αυτή τη φορά πάντως, ο δήμαρχος δεν επικαλέστηκε την ευθύνη των πολιτών, όπως κάνει για αρκετά ζητήματα. Οι κάδοι, κατά περίπτωση λειτούργησαν, στο κέντρο της πόλης όμως όχι καλά. Οι δημοτικές αρχές αποτυγχάνουν διαδοχικά εδώ και πολλά χρόνια να διαχειριστούν τα απορρίμματα στο κέντρο, όπου οι ανάγκες είναι διαφορετικές και τα καταστήματα δεν… συμμορφώνονται εύκολα.

Ο κ. Ελισάφ δεν εξήγησε ωστόσο τους λόγους για τους οποίους μια τόσο μεγάλη επνένδυση δεν πέτυχε το σκοπό της, ούτε έδωσε κάποια αναφορά για την αποδόσή τους κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back