ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ: «Να παραδώσει την έδρα της η κα Καϊλή»

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ: «Να παραδώσει την έδρα της η κα Καϊλή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2022, 12:13
ΕΛΛΑΔΑ

Από χτες, η διαγραμμένη από το ΠΑΣΟΚ και τους ευρωσοσιαλιστές Εύα Καϊλή, πολυπροβεβλημένη ευρωβουλευτής, έχει συλληφθεί για σκάνδαλο χρηματισμού στο Ευρωκοινοβούλιο, με επίδικο το Μουντιάλ του Κατάρ.

Την κα Καΐλή, για την οποία φυσικά ισχύει το τεκμήριο αθωότητας, διέγραψε το κόμμα της, με το οποίο βρισκόταν σε μια σχετική διάσταση εδώ και καιρό. Η ευρωβουλευτής είχε αμφισβητήσει μεταξύ άλλων το σκάνδαλο των υποκλοπών, στηρίζοντας εμμέσως την κυβερνητική θέση. Πριν από 20 μέρες, στήριξε και το Μουντιάλ του Κατάρ, διοργάνωση που κατηγορείται για χιλιάδες θανάτους εργατών.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, την κάλεσε να παραδώσει τη βουλευτική της έδρα.

Πρόσθεσε δε ότι η ευρωβουλευτής «έχει εδώ και μήνες λάβει πολύ συγκεκριμένες και αγεφύρωτες αποστάσεις και διαφοροποιήσεις από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τις θέσεις και τις αξίες που αυτό εκφράζει».

Υπνεθυμίζεται ότι η κα Καΐλή, είχε βάλει προσκόμματα στην επιτροπή PEGA του σώματος, που ερευνά το predatorgate (και) στην Ελλάδα. Ο κ. Μάντζιος την κατήγγειλε ότι «στο τέλος Αυγούστου, η κ. Καϊλή, σε αγαστή αρμονία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, εμποδίζει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και της Εξεταστική Επιτροπή PEGA, να εξετάσουν το ζήτημα».

Photo credit: Από euranet_plus - Eva KAILI: Citizens’ Corner debate on fighting against corruption in EU, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37835553

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back