Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αεροπορική... κρίση

Εικόνα του άρθρου Αεροπορική... κρίση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2022, 16:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τους βουλευτές Ιωαννίνων και Ηπείρου, ότι «συμπεριφέρονται σαν ‘τουρίστες’», επ’ αφορμή του κλεισίματος της βάσης της Ryanair, στην Αθήνα.

Η εταιρία φέρεται να έχει προτείνει με επιστολές της προς την κυβέρνηση, πλάνο πτήσεων που περιλαμβάνει και τα Γιάννενα.

Διαβάστε ακόμα: Ryanair, Γιάννενα και επιστολές

Κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την κυβερνητική πλευρά, ούτε έχει δοθεί κάποια εξήγηση για την απόφαση της εταιρίας να κλείσει τη βάση της στο «Ελ. Βενιζέλος», για τη χειμερινή περίοδο.

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «είναι μια ακόμη περίπτωση στη χώρα που οι ‘άριστοι’ δημιουργούν προσδοκία και τα αποτελέσματα για την κοινωνία είναι μηδενικά. Εκμεταλλεύονται τις αγωνίες των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, πραγματοποιούν συναντήσεις μαζί τους εκδίδοντας δελτία Τύπου, χωρίς  ωστόσο να έχουν διάθεση να επιλύσουν τα  προβλήματα τους  ή να προωθήσουν τις προτάσεις τους».

Επίσης, η Ένωση Ξενοδόχων έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, με αφορμή τα δημοσιεύματα.

Η  Ένωση αναφέρει στην επιστολή ότι ο κ. Κικίλιας δεν είχε ενημερώσει τη  διοίκηση της Ένωσης, στην συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει μαζί του  την Τρίτη 19 Ιουλίου στην Αθήνα.

Επίσης, αναφέρει ότι από την  πλευρά της, είχε γραπτή επικοινωνία με τη Ryanair στις 13 Απριλίου 2021.  Σύμφωνα με αυτή, «η εταιρεία εξέφραζε την πρόθεσή της να εντάξει το  Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων στους προορισμούς της, εφόσον τα κόστη  καθιστούν ανταγωνιστικά. Ακολούθως απάντησε στην εταιρεία στις 14  Ιουνίου επεξηγώντας τα πλεονεκτήματα του προορισμού και προτείνοντας  σχετικές κινήσεις για διαφημιστικές καμπάνιες και τακτικές προσέλκυσης  επισκεπτών».

Η Ένωση παραθέτει και τις παρεμβάσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και μια σειρά δικές της προτάσεις.

Ζητάει  από τον κ. Κικίλια «να στηρίξει έστω και τώρα το κρατικό αεροδρόμιο της  πόλης με την προκήρυξη ενός διεθνούς διαγωνισμού προσέλκυσης εταιριών  χαμηλού κόστους, αποβλέποντας στην τουριστική ανάπτυξη που επιζητούν  φορείς και πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back