ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Παρών» σε ό,τι του ζητηθεί

Εικόνα του άρθρου «Παρών» σε ό,τι του ζητηθεί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2020, 15:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε επιφυλακή για ό,τι χρειαστεί βρίσκεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Ηπείρου όσον αφορά την υπόθεση του σεισμού με επίκεντρο κοντά στην Πάργα, ο οποίος προκάλεσε σημαντικές ζημιές κυρίως στο Καναλάκι.

«Σεβόμενοι τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε, με έμπειρους συναδέλφους, στην αποτίμηση της κατάστασης και την εκτίμηση των προκληθεισών βλαβών» τονίζεται σε ανακοίνωση. Το Τεχνικό Επιμελητήριο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την παροχή τεχνικής βοήθειας, οπότε χρειαστεί.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται επίσης ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Ωστόσο, ο τεχνικός κόσμος προτείνει στους κατοίκους που τα κτίρια τους παρουσιάζουν σημαντικές ρωγμές, «να απευθυνθούν σε συναδέλφους πολιτικούς μηχανικούς, που θα εκτιμήσουν σε πρώτη φάση, αν είναι δυνατή η χρήση τους, μέχρι την απόσβεση του σεισμικού φαινομένου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back