Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Παρουσιάστηκαν τα Pixel της Google. Αποσύρονται τα Nexus

Εικόνα του άρθρου Παρουσιάστηκαν τα Pixel της Google. Αποσύρονται τα Nexus
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2016, 23:22
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τα βήματα της Apple φαίνεται να ακολουθεί πλέον η Google με το λανσάρισμα μιας νέας οικογένειας κινητών τηλεφώνων με τη γενική ονομασία Pixel. Είναι τα πρώτα κινητά «made by Google» όπου η εταιρεία έχει τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών και του λειτουργικού.

Τα Pixel και Pixel XL έχουν τον ίδιο σχεδιασμό και το ίδιο σύνολο high-end τεχνικών χαρακτηριστικών. Οι συσκευές έχουν κατασκευαστεί από την HTC αλλά πουθενά πάνω τους δεν θα βρεθεί οποιοδήποτε λογότυπο που να το μαρτυρά.

Εξωτερικά, τα νέα Google phones, έχουν αρκετές ομοιότητες με τα iPhone 6 και iPhone 7 της Apple, κάτι που συνηθίζει και η ίδια η HTC για τις συσκευές που κυκλοφορούν κάτω από το δικό της brand. Μέταλλο και γυαλί είναι τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και προσδίδουν στις συσκευές έναν τόνο ποιότητας και πολυτέλειας.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους τα Google phones «σχεδιάστηκαν εσωτερικά και εξωτερικά ώστε να είναι απλά και έξυπνα». Επιπλέον, η Google υποστηρίζει ότι η κάμερα που έχει τοποθετηθεί στη σειρά Pixel είναι η καλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone.

Διαθέτει αισθητήρα 12,3 Megapixel με φακό f/2.0 και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης (OIS). Η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel.

Το Pixel έρχεται με οθόνη Full HD AMOLED διαγωνίου 5 ιντσών και επίστρωση προστασίας Gorilla Glass 4. Ο επεξεργαστής του είναι ο 64μπιτος Qualcomm Snapdragon 821 χρονισμένος στα 2.15GHz και πλαισιωμένος από 4GB μνήμης RAM και αποθηκευτικό χώρο στα 32GB ή στα 128GB. Η συσκευή δεν διαθέτει υποδοχή για εγκατάσταση πρόσθετης κάρτας μνήμης.

Στα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, λειτουργία NFC, υποστήριξη USB-C, διαθέτει υποδοχή για 3.5mm headphone jack, η μη αφαιρούμενη μπαταρία ταχείας φόρτισης έχει χωρητικότητα 2.770 mAh (η Google υπόσχεται επτά ώρες χρήσης με 15 λεπτά φόρτισης).

Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 7.1 Nougat με το νέο Pixel Launcher.

Το Pixel XL ανήκει στην κατηγορία των phablets. Η συσκευή έρχεται με οθόνη QHD AMOLED 5,5 ιντσών και προστασία Gorilla Glass 4. Ο επεξεργαστής, η μνήμη ο αποθηκευτικός χώρος και το module της κάμερας είναι πανομοιότυπα με το μικρότερο Pixel. Διαφορά υπάρχει σε επίπεδο μπαταρίας αφού του Pixel XL έχει χωρητικότητα 3.450 mAh αλλά με τις ίδιες δυνατότητες ταχείας φόρτισης.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Όπως έγινε γνωστό τα Pixel και Pixel XL θα είναι διαθέσιμα από τις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει για τις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, του Καναδά και της Βρετανίας. Οι βασικές χρωματικές εκδόσεις θα είναι τρεις: Quite Black, Really Blue και Very Silver.

Σε ότι αφορά τις τιμές που ανακοινώθηκαν το Pixel στα 32GB θα κοστίζει 650 δολάρια ενώ η έκδοση των 128GB θα κοστίζει 750 δολάρια. Αντίστοιχα το Pixel XL στην έκδοση των 32GB θα κοστίζει 770 δολάρια ενώ η έκδοση των 128GB θα κοστίζει 870 δολάρια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back