ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Google: Νέα Pixel, νέο smartwatch και Android 14

Εικόνα του άρθρου Google: Νέα Pixel, νέο smartwatch και Android 14
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2023, 14:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Google ανακοίνωσε χθες τα δύο νέα τηλέφωνα Pixel και το πιο πρόσφατο έξυπνο ρολόι Pixel κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Made by Google στη Νέα Υόρκη και ελπίζει να κονταροχτυπηθούν με τη σειρά iPhone 15 της Apple, ενώ ακολουθούν το παράδειγμα της πρωτοπόρου Fairphone με συσκευές μεγαλύτερης διάρκειας ζωής.

Το Pixel 8 ξεκινά από 799 ευρώ έχει μια οθόνη OLED 6,2 ιντσών 120Hz και είναι ελαφρώς μικρότερο και ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Ένα βελτιωμένο σύστημα διπλής κάμερας στο πίσω μέρος συλλαμβάνει 21% περισσότερο φως για καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και περιλαμβάνει λειτουργία μακροφωτογραφίας.

Η νέα λειτουργία «καλύτερη λήψη» θα επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν πρόσωπα μεταξύ πολλαπλών καρέ για να δημιουργούν φωτογραφίες στις οποίες όλοι χαμογελούν ή κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση. Η λειτουργία επεξεργασίας φωτογραφιών θα σας επιτρέπει να αλλάζετε το μέγεθος των θεμάτων στις λήψεις και να εφαρμόζετε άλλα εφέ χρησιμοποιώντας γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, ενώ μια νέα «μαγική γόμα ήχου» θα μπορεί να αφαιρεί τον ήχο φόντου σε βίντεο, όπως ο θόρυβος του πλήθους.

Το Pixel 8 Pro των 1.099 ευρώ διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά λογισμικού καθώς και μεγαλύτερη οθόνη 6,7 ιντσών και μια τρίτη κάμερα με οπτικό ζουμ 5x στο πίσω μέρος. Το τηλέφωνο διαθέτει αισθητήρα θερμοκρασίας που επιτρέπει στους χρήστες να μετρούν αντικείμενα όπως τοίχους, τηλέφωνα και άλλες συσκευές, ενώ στο μέλλον θα ενεργοποιηθούν λειτουργίες που σχετίζονται με την υγεία.

Το 8 Pro διαθέτει επίσης χειροκίνητο έλεγχο της κάμερας και μια λειτουργία «video boost» που χρησιμοποιεί AI στη συσκευή και τα κέντρα δεδομένων της Google για να παρέχει βίντεο Night Sight και άλλες λειτουργίες που θα είναι διαθέσιμα αργότερα φέτος.

Και τα δύο τηλέφωνα θα διαθέτουν το νέο κορυφαίο τσιπ Tensor G3 της Google και λειτουργίες AI, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να συνοψίζουν άρθρα, να τα διαβάζουν δυνατά και να τα μεταφράζουν, καθώς και βελτιωμένες λειτουργίες γραμματικής και διόρθωσης.

Τέλος, η υποστήριξη λογισμικού θα επεκταθεί σε επτά χρόνια από την κυκλοφορία - δύο χρόνια περισσότερα από τα προηγούμενα μοντέλα και περισσότερο από τους περισσότερους άλλους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Samsung. Η Apple συνήθως προσφέρει παρόμοια επτά χρόνια ενημερώσεων, ενώ η Fairphone άνοιξε πρόσφατα δρόμους προσφέροντας έως και 10 με το τελευταίο της τηλέφωνο.


Pixel Watch 2

Το smartwatch της Google κυκλοφορεί με ανανεωμένο σχεδιασμό που είναι πλέον 10% ελαφρύτερο, αλλά διατηρεί τη συμβατότητα με τα λουράκια προηγούμενης γενιάς.

Το Pixel Watch 2 διαθέτει ένα νέο ταχύτερο τετραπύρηνο τσιπ και τρέχει το πιο πρόσφατο WearOS 4, συμπεριλαμβανομένων των νέων εφαρμογών Gmail και Ημερολόγιο. Το ρολόι διαθέτει νέους ηλεκτρικούς αισθητήρες πίεσης, μεγαλύτερο αισθητήρα καρδιακών παλμών στο πίσω μέρος για πιο ακριβείς μετρήσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης και ανανεωμένες προπονήσεις με αυτόματη αναγνώριση στην εφαρμογή Fitbit.

Το ρολόι και θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα από τις 12 Οκτωβρίου μαζί με τα τηλέφωνα Pixel 8.


Android 14

Η επόμενη έκδοση του λογισμικού Android της Google θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε συσκευές ξεκινώντας από τα Pixel smartphones και tablets της εταιρείας από σήμερα και θα έρθει σε υποστηριζόμενες συσκευές τρίτων στο εγγύς μέλλον.

Το Android 14 περιλαμβάνει μεγαλύτερες επιλογές προσαρμογής για την οθόνη κλειδώματος, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργικής AI ταπετσαρίας και της AI που κάνει τα χαρακτηριστικά πιο εμφανή όταν χρειάζεται, όπως το widget του καιρού όταν βρέχει.

Το νέο σύστημα Health Connect συγχρονίζει τα δεδομένα γυμναστικής και υγείας σας από εφαρμογές τρίτων και τα κρυπτογραφεί με ασφάλεια στη συσκευή, παρόμοια με την εφαρμογή Health της Apple σε ένα iPhone, ώστε να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά ούτε η Google.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back