Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάρκο υψηλής τεχνολογίας με 2 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Πάρκο υψηλής τεχνολογίας με 2 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2020, 23:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρία έργα ενέταξε το περιφερειακό συμβούλιο στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου: Το πολύφερνο πλέον, «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας» στα Γιάννενα, καθώς και τα διοικητήρια στην Πρέβεζα και στην Άρτα.

Το πάρκο, το οποίο έχει συζητηθεί κατά κόρον το προηγούμενο διάστημα, θα γίνει με συνεισφορά 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε την εκτίμηση για «600 νέες θέσεις εργασίας» στους τομείς της πληροφορικής, των δικτύων κ.λπ.

Για τα δύο διοικητήρια η Περιφέρεια θα διαθέσει από 1,5 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περίπτωση της Άρτας, καθώς το διοικητήριο θα γίνει στο πρώην στρατόπεδο Παπακώστα, για το οποίο, όπως τονίστηκε, είναι προχωρημένες οι διαδικασίες παραχώρησης στην Περιφέρεια από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Η Περιφέρεια θα μισθώσει το χώρο στο στρατόπεδο, μέσα στο οποίο υπάρχει και διατηρητέο κτίσμα 300 τ.μ. Το ενοίκιο θα είναι 56.000 ευρώ το πρώτο έτος. Η Περιφέρεια θα μισθώσει το χώρο για 50 χρόνια με επταετή περίοδο χάριτος.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Πρέβεζα, καθώς το διοικητήριο θα γίνει στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα (υπάρχει ήδη μελέτη). Όπως είπε ο περιφερειάρχης και στις δύο περιπτώσεις θα εξεταστεί η δυνατότητα για Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back