ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πάρκα έρευνας: Ανοιχτή εκδήλωση

Εικόνα του άρθρου Πάρκα έρευνας: Ανοιχτή εκδήλωση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2021, 14:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και το P2P Lab διοργανώνουν μια ανοιχτή, διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 (απαραίτητη η εγγραφή με τη φόρμα https://opensource.ellak.gr/ekdilosi-endiaferontos-gia-simmetochi-stin-ekdilosi-ti-parka-technologias-theloume/ ) σχετικά με τα πάρκα υψηλής τεχνολογίας.

¨Η Περιφέρεια Ηπείρου σκοπεύει να συνεισφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και στρέμματα γης για τη δημιουργία ενός «πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας». Για την ώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση ώστε να ακουστούν οι ανάγκες διαφόρων ομάδων πολιτών¨ αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόσκληση.

Οι διοργανωτές διερωτώνται: ¨Τι πάρκο τεχνολογίας θέλουμε και χρειαζόμαστε; Πάρκο τεχνολογίας ως χώρος διαμοιρασμού της γνώσης και προώθησης της καινοτομίας με στόχο την ευημερία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο; Ή πάρκο τεχνολογίας ως χώρος φιλοξενίας ξένων επιχειρήσεων με στόχο την εκμετάλλευση φθηνού εργατικού δυναμικού, ενέργειας και γης;¨. 

Στόχος των διοργανωτών είναι η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων προς την Περιφέρεια Ηπείρου και όλες τις Περιφέρειες που σκοπεύουν να φτιάξουν παρόμοια πάρκα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back