Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Παρισινό Ημερολόγιο» από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο

Εικόνα του άρθρου «Παρισινό Ημερολόγιο» από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2017, 11:49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτη Παπαδημητρόπουλου «Παρισινό Ημερολόγιο» (εκδόσεις Θερμαϊκός, 2013» παρουσιάζει ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

«Παρατηρώντας το θαύμα των ημερών μου, φωτογραφίζω την αόρατη αντανάκλαση του σώματος στον αμείλικτο καθρέφτη του κόσμου. Ακινητοποιώντας τη στιγμή, στην ουσία, καταγράφω την ανελέητη καταστροφή που επιτελείται μέσα στον χρόνο. Δεν εξωραΐζω. Φωτογραφίζω το είναι, όπως φαίνεται. Με ενδιαφέρει η ουσία. Δεν με ενδιαφέρει ν' αποδείξω ότι είμαι καλός φωτογράφος. Χρησιμοποιώ τη φωτογραφία για να μη λησμονήσω αυτό που μου συνέβη, για να οργανώσω, στο μέτρο του δυνατού, αυτό που θα 'θελα να δημιουργήσω, ίσως και να για να καταλάβω καλύτερα αυτό που είμαι. Πες ότι πρόκειται για ένα ‘φωτογραφικό γνώθι σ' αυτόν’. Στόχος της περιπλάνησης είναι ο εαυτός και όχι το μέσο» αναφέρει ο κ. Παπαδημητρόπουλος στην περίληψη του βιβλίου του.

Το φωτογραφικό ημερολόγιο θα προλογίσουν ο Ανδρέας Κατσούρης, ο Φώτης Μωρόγιαννης και ο Νίκος Ψημμένος. Θα συμμετέχει η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων με γαλλικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Ντούση. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο νέος γενικός πρόξενος της Γαλλίας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Philippe Ray.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back