Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Πυροβολισμοί στο μουσείο του Λούβρου (upd)

Εικόνα του άρθρου Παρίσι: Πυροβολισμοί στο μουσείο του Λούβρου (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2017, 13:42
ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ όταν όταν διαπίστωσε όταν ένας άνδρας επιχείρησε να μπει στο Λούβρο κρατώντας μια ύποπτη βαλίτσα, μετέδωσε το Reuters (φωτογραφία αρχείου).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού αφού δέχθηκε επίθεση.

Ο δράστης της επίθεσης είναι τραυματισμένος, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο στρατιώτης πυροβόλησε έναν άνδρα ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στο μουσείο του Λούβρου κρατώντας μια βαλίτσα.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μέσω του twitter πως «σοβαρό περιστατικό δημόσιας ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη στη συνοικία του Λούβρου στο Παρίσι, προτεραιότητα στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και πρώτων βοηθειών».


ο αστυνομικός διοικητής Μισέλ Καντό ανέφερε πως ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι «εξαπέλυσε απειλές» και επιτέθηκε στους στρατιώτες, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών ελαφρά.

Οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν πέντε φορές. Ο Καντό ανέφερε πως ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» και πως επρόκειτο για «ένα ξεκάθαρα επιθετικό άτομο που αποτελούσε άμεση απειλή και οι πράξεις του οποίου δείχνουν έντονα σε πλαίσιο τρομοκρατίας».

Υπό κράτηση τέθηκε αρχικά άλλο ένα πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο και είχε «ύποπτη συμπεριφορά», σύμφωνα με τον Καντό. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως η εισαγγελεία θα καθορίσει εάν εμπλέκεται στο περιστατικό.

Ο εισαγγελέας ανέφερε σε δήλωσή του πως άρχισε έρευνα για τρομοκρατικό επεισόδιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back