ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Πυροβολισμοί με ένα νεκρό αστυνομικό (upd)

Εικόνα του άρθρου Παρίσι: Πυροβολισμοί με ένα νεκρό αστυνομικό (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2017, 01:53
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο ακόμα τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι. Πληροφορίες ότι ο ένας εξ αυτών υπέκυψε διαψεύστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι δράστες της επίθεσης είναι τουλάχιστον δύο, ένας εκ των οποίων είναι νεκρός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στο σημείο αλλά και ευρύτερα στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η περιοχή αποκλείστηκε από τις αρχές που καλούν τον κόσμο να την αποφεύγει, όπως μεταδίδει το CNN. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της ασφάλειας.

Αστυνομική πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι ήταν δύο, ενώ μάρτυρας είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι ένας άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολεί με πολυβόλο.

Eκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να πούμε ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης, αλλά ότι είναι σαφές ότι οι αστυνομικοί πυροβολήθηκαν σκοπίμως.

"Βγήκα από το κατάστημα Sephora και περπατούσα κατά μήκος του πεζοδρομίου όπου ήταν σταθμευμένο ένα Audi 80. Ένας άντρας βγήκε έξω και άνοιξε πυρ με ένα καλάσνικοφ κατά του αστυνομικού", δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Reuters οι αστυνομικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του δεύτερου δράστη, ο οποίος έφθασε στη Γαλλία με τρένο από το Βέλγιο.


ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την ένοπλη επίθεση στο κέντρο του Παρισιού χθες που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο σοβαρά, δήλωσε το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq, ανακοινώνοντας παράλληλα και την ταυτότητα του ενός δράστη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον μαχητή του Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος.

Ο ένοπλος δράστης ήταν 39 ετών και γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την «ριζοσπαστικοποίησή» του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) για την «ριζοσπαστικοποίησή» του και είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3