ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αν πάρετε πρόστιμο, κάντε ένσταση με σχετικά δικαιολογητικά»

Εικόνα του άρθρου «Αν πάρετε πρόστιμο, κάντε ένσταση με σχετικά δικαιολογητικά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2020, 14:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια από τις επιπτώσεις της καραντίνας ΙΙ και στα Γιάννενα, είναι τα προβλήματα στις αναγκαίες μετακινήσεις, αλλά και στις μεταφορές.

Αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ έχουν μειώσει, έως καταργήσει εντελώς δρομολόγια και, ακόμα και στις περιπτώσεις των αναπόδραστων αναγκών (π.χ. υγειονομικές, εξετάσεις κ.λπ.), ειδικά για μεγαλύτερους-ες σε ηλικία, μόνη λύση είναι το ταξί.

Ωστόσο, η δαπάνη για τη μετακίνηση από και προς απομακρυσμένα χωριά του νομού Ιωαννίνων μόνο ασήμαντη δεν είναι, ειδικά για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Επίσης καταγράφονται και άλλου είδους «αρρυθμίες» στα μέτρα περιορισμού: Αν για παράδειγμα παραστεί ανάγκη μετακίνησης μεταξύ νομών για οικογενειακούς λόγους, πρακτικά δεν προβλέπεται να γίνει με αυτοκίνητο. Αν παρόλα αυτά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, η ανεπίσημη οδηγία που δίνεται από τις αρχές είναι «πηγαίνετε και αν σας κόψουν πρόστιμο, κάντε ένσταση με έγγραφα που να αποδεικνύουν το λόγο μετακίνησης»…

(φωτογραφία αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
Janarti
Πάντως μέσα στην πόλη ο στόχος επιτεύχθει. Το "κανένας στα παγκάκια" που έχει αναλάβει η ελληνική αστυνομία το καταφέρνει μια χαρά. Κι ας κάθεται ενας ηλικιωμένος ή 2 φίλοι παρέα. Δεν υπάρχει κωδικός, θα ενημερώσει το όργανο. Διαλυθείτε! Όπως και να το κάνουμε το παγκάκι είναι επίφοβο, ενώ τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ουρές σε τράπεζες και κούριερ, οι εργαζόμενοι στα πτηνοτροφεία κλπ μπορούν να συνεχίζουν κανονικά ..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back