ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρέμβαση Μ. Τζούφη για τις σχολικές καθαρίστριες

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση Μ. Τζούφη για τις σχολικές καθαρίστριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2022, 17:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την άμεση ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις σχολικές καθαρίστριες θέτει η βουλευτή Ιωαννίνων και αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προχωρά στη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, την οποία συνυπογράφουν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνεται πως το διευρυμένο ωράριο επιβάλλει -μεταξύ άλλων- την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη τον υπαρκτό κίνδυνο εποχικής έξαρσης της πανδημίας.

Η κα Τζούφη αναφέρει ως ενδεικτικό παράδειγμα την περίπτωση του Δήμου Ιωαννιτών, όπου στο νέο πρόγραμμα του ολοήμερου εντάχθηκαν 30 εκπαιδευτικές δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (9 νηπιαγωγεία και 21 δημοτικά). «Την ίδια στιγμή, οι περικοπές του υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 40 καθαρίστριες, ενώ 25 πρόκειται να δουν το μεροκάματό τους να κόβεται στη μέση λόγω της μετατροπής της σύμβασής τους σε μερικής απασχόλησης» αναφέρει.

Η βουλευτής σημειώνει πως η ΚΕΔΕ, η δημοτική αρχή και όλες οι δημοτικές παρατάξεις ζητούν επιπρόσθετη χρηματοδότηση ώστε ο Δήμος να μπορέσει να ανταποκριθεί την επόμενη σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει γιατί αρνείται να προχωρήσει σε επιπλέον προσλήψεις σχολικών καθαριστριών και αν προτίθεται να αυξήσει τη χρηματοδότηση του Δήμου Ιωαννιτών για την πρόσληση των 40 σχολικών καθαριστριών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3