Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 23-10-2021, 09:43

Tη στελέχωση των περιφερειακών-αγροτικών ιατρείων με γιατρούς ζητά ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος σε ανακοίνωσή του, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από δεκάδες στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους δημότες που ταλαιπωρούνται ακόμη και για τη μηνιαία συνταγογράφησή τους.

Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και εφαρμόστηκε το μέτρο της αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τα περιφερειακά-αγροτικά ιατρεία που λειτουργούσαν σε Κοινότητες του Δήμου Ζίτσας έχουν κλείσει με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να μένουν χωρίς ιατρική κάλυψη.

«Οι αγροτικοί γιατροί και τα αγροτικά ιατρεία δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες των Δήμων. Όμως επειδή εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, έχουμε επί σειρά ετών καταθέσει προτάσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.) με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, με έγγραφά μας έχουμε ζητήσει τη σύσταση και λειτουργία  Τοπικής Μονάδας Υγείας (Το.Μ.Υ.) καθώς και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ζίτσας και της 6ης Υ.Πε. προκειμένου να συνδράμουμε στην καλύτερη λειτουργία τόσο των περιφερειακών-αγροτικών ιατρείων όσο και του Κέντρου Υγεία Βουτσαρά» δήλωσε χτες το κ. Πλιάκος, ερωτώμενος σχετικά.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa