Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Οι αναστολές έκλεισαν τα αγροτικά ιατρεία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2021, 19:41

Να στελεχωθούν με γιατρούς  τα περιφερειακά – αγροτικά ιατρεία ζητά ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Ζίτσας αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από δεκάδες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους δημότες, που ταλαιπωρούνται ακόμη και για τη μηνιαία συνταγογράφησή τους.

Ο κ. Πλιάκος σημειώνει κάτι ενδιαφέρον: ότι από τον περασμένο μήνα που μπήκαν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι-ες υγειονομικοί, έκλεισαν τα περιφερειακά - αγροτικά ιατρεία που λειτουργούσαν σε κοινότητες του Δήμου Ζίτσας.

«Επειδή εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι  έχουμε επί σειρά ετών καταθέσει προτάσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.) με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους του Δήμου μας» τόνισε ο κ. Πλιάκος, λέγοντας ότι έχει ζητήσει τη σύσταση και λειτουργία  Τοπικής Μονάδας Υγείας (Το.Μ.Υ.) καθώς και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ζίτσας και της 6ης Υ.Πε. για την καλύτερη λειτουργία των περιφερειακών –αγροτικών ιατρείων όσο και του Κέντρου Υγεία Βουτσαρά. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back